VEZALI SU NAJLON OKO NJENOG VRATA: Glava joj se nadula i zamalo otpala! Ovako ona izgleda sada...
Foto: Hefty

Brutalnost ljudi

VEZALI SU NAJLON OKO NJENOG VRATA: Glava joj se nadula i zamalo otpala! Ovako ona izgleda sada...

Ludi svet -
Ovo je jako tužna priča o psu zvanom "Pala"(Lopta). Ime nema veze sa tim što je pas gojazan, ali je nažalost ima veze sa njenom tužnom životnom pričom.

Pala je pronađena u januaru 2016. godine blizu Teralbe, Sardinija, na obali Italije. Hitno je odvedena na veterinarsku kliniku, instituciju koja se bavi oporavkom zlostavljanih pasa, zbog stanja u kom je pronađena.

Pala je pronađena sa najlonom obmotanim oko njenog vrata. Verovatno je stavljen na nju još kada je bila samo štene, ali vremenom je to postalo ekstremno uzana ogrlica. Kako je rasla, ogrlica je bivala sve uža sve dok joj umalo nije odseklo glavu.

Najlon je ozbiljno ugrozio cirkulaciju krvi ka njenom mozgu. Kao rezultat, jadni pas je imao ozbiljne infekcije tkiva, što je opet rezultiralo nesrazmernim otokom njuške, objasnila je Monika Pais, veterinarka na klinici koja vodi računa o Pali od januara meseca.

"Pala je bila i ostaće simbol ljudske gluposti, bezosećajnosti i zlostavljanja", reklo je osoblje na klinici.

Palina priča je otvorila vrata i za ljudsku nežnost. Sa jedne strane tu je brutalnost i nasilje, ali ipak tu postoji i na hiljade ljudi koji su pružili veliku podršku preko društvenih mreža. Pala je postala internet zvezda. Mnogi se svaki dan raspituju o njenom stanju, mnogi su dali donacije klinici, a mnogi šalju igračke i hranu za ovog voljenog psa.

(Hefty, foto Facebook Clinica Veterinaria Duemari)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track