VOAJEROV MOTEL: Vlasnik odmarališta 29 godina tajno posmatrao seksualne odnose gostiju
Foto: Twitter/screenshot

Niko ga nikad nije uhvatio na delu

VOAJEROV MOTEL: Vlasnik odmarališta 29 godina tajno posmatrao seksualne odnose gostiju

Ludi svet -

Više od dve decenije, vlasnik motela u Koloradu tajno je posmatrao stotine, a možda čak i hiljade gostiju dok su imali seksualne odnose u svojim sobama. A obe njegove supruge podržavale su ga u voajerisanju.

Početkom zime 1966. godine, Džerlad Fus opremio je desetina soba lažnim ventilacionim otvorima na plafonu u svom motelu "House Motel" u Aurori, Kolorada. Na ovaj način svakodnevno je mogao da posmatra svoje goste.

Repost from @newyorkermag - Fifty years ago, Gerald Foos bought a motel outside of Denver and rigged it up in order to watch his guests having sex. He saw a lot more than that. Read “The Voyeur’s Motel,” by Gay Talese, on newyorker.com. Illustration by @emilianoponzi; animation by @centolodigiani.

Posted by Carolyn Rhea Drapes on Thursday, April 7, 2016

Fus je novinara Geja Talesa prvi put kontatirao 1980. godine, tom prilikom napisao mu je sledeće: "Prisustvao sam, bio opsednut i studirao, iz prve ruke neuvežbani, prirodni seksualni odnos između parova, ali i mnogo ubedljivih seksualnih devijacija tokom poslednjih 15 godina."

Fus je poželeo da sa Talesom stupi u kontakt kada je čuo za njegovo istraživanje seksualnih navika Amerikanaca, "Neighbor's Wife" (komšijina žena), pa je pomislio da imaju slična interesovanja.

Tales će u julu izdati knjigu "Voajerov motel", priča o ocu dvoje dece koji je tajno držao beleške svega što je kroz ventilacione otvore video i kako ga nikad niko nije uhvatio na delu.

Fus je sa svojim aktivnostima počeo 1966. godine, kada je i kupio motel, upravo zarad voajerisanja. Njegova prva supruga pomogla mu je da napravi rupe za lažne ventilacione otvore u sobama.

Fus je u pismu upućenom Talisu napisao da je beležio šta je ko radio i rekao tokom seksa, koliko su stari bili gosti, iz kojih delova SAD i detaljan izgled. Čak je brojao orgazme žena i muškaraca i neuspele pokušaje seksa. Ponekad mu je sve to bilo dosadno, pa se dešavalo da zaspai usred "dešavanja”.

Ipak, Fus godinama posmatrao goste nezapaženo, ali je novinar Talis jednom prilikom zamalo bio uhvaćen, kada se pridružio Fusu.

Kada ga je Fus kontaktirao, novinar je došao u Motel. Njih dvojica su jednom prilikom zajedno posmatrali jedan par kroz rupu, ali se Talis nagnuo, a njegova kravata je iskliznula kroz rupu i visila blizu glave žene koja je bila intimna sa muškarcem. Iako novinar nije ništa primetio, Fus ga je zgrabio i povukao natrag.

Fus je motel je prodao 1995. godine, sada živi u Denveru sa svojom drugom suprugom, a 2012. godine Fus je ponovo kontaktirao Talisa i tada su se dogovorili novinar objavi njegovu priču.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track