24-GODIŠNJAK JE NAPISAO POSLEDNJE PISMO: Uskoro ću umreti, ali to je u redu sve dok neko ovo pročita
Foto: Jutjub

Zapamtite

24-GODIŠNJAK JE NAPISAO POSLEDNJE PISMO: Uskoro ću umreti, ali to je u redu sve dok neko ovo pročita

Ludi svet -

Ovaj 24-godišnjak zna da mu nije ostalo mnogo od života. Na sajtu Reddit, on je napisao svoje poslednje, oproštajno pismo jer je želeo da podeli sa svetom šta mi je tek sada postalo potpuno jasno.

"Uskoro ću nestati zauvek, ali to je potpuno u redu sve dok neko bude ovo pročitao.Imam samo 24 godine, a već sam izabrao svoju poslednju kravatu. To je ona koju ću imati na svojoj sahrani nekoliko meseci od danas. Možda se ne slaže sa mojim odelom, ali mislim da je savršena za tu priliku.Dijagnoza raka stigla je prekasno da bi mi makar dala nadu da se borim, ali sam shvatio da je najbitnija stvar vezana za smrt jeste da budeš siguran da ovaj svet ostavljaš malo boljim nego što je bio pre nego što si ti dao svoj doprinos njemu. Način na koji sam proživeo svoj život do sada, moje postojanje, ili tačnije gubitak istog, neće biti bitan jer sam živeo tako da ništa specijalno nisam uradio.

Nekada, bilo je toliko stvari koje su mi okupirale misli. Kada sam saznao koliko mi je vremena ostalo, postalo mi je jasno koje su stvari zaista bitne. Zato vam i pišem, iz vrlo sebičnog razloga. Zato želim da dam smisao svom životu tako što ću sa vama podeliti šta sam shvatio:- Ne gubite vreme na posao u kom ne uživate. Očigledno je da ne možete da uspete u nečemu što ne volite. Strpljenje, strast i posvećenost dolaze lako samo kada volite to što radite.- Glupo je plašiti se tuđeg mišljenja. Strah vas slabi i parališe. Ako mu to dopustite, može da naraste i bude sve gori i gori svakim danom sve dok ne ostane ništa od vas, već samo opna. Slušajte vaš unutrašnji glas i pratite ga. Možda će vas neki nazivati ludim, ali neki će zato misliti da ste legenda.- Preuzmite kontrolu nad svojim životom. Preuzmite potpuno odgovornost za stvri koje vam se dešavaju. Limitirajte loše navike i pokušajte da živite zdravije. Pronađite sport koji vas čini srećnim. Dopustite da vaš život bude oblikovan odlukama koje ste načinili, a ne onim što niste uradili.- Cenite ljude oko sebe. Vaši prijatelji i porodica biće uvek izvor snage i ljubavi za vas. Zato nemojte da ih uzimate zdravo za gotovo.Jako je teško da u potpunosti objasnim svoja osećanja od važnostima ovih malih stvari, ali nadam se da ćete možda slušati nekoga ko zna da vrednuje vreme.Nisam nervozan, ni ljut, jer razumem da su poslednji dani mog života postali smisleni. Samo se kajem što neću biti u mogućnosti da vidim neke super projekte koji bi se desili i koji će se desiti u budućnosti. Iskreno se nadam i da će se rat u Siriji i Ukrajini završiti uskoro.Ostavite trag na ovom svetu. Imajte život sa poentom, koju god definiciju to imalo za vas. Idite prema cilju. Svet u kom živimo je divno igralište, gde je sve moguće. Ipak, mi nismo ovde zauvek. Život nam je kratak i uživajte u vremenu koje vam je dato ovde sa velikom strašću. Učinite ga interesantnim.Hvala vam!"

(Reddit)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track