FRAPANTNO: Majka nazvala ćerku po otrovu kojim se ubio Hitler, sud je morao da se umeša
Foto: Profimedia

Otrov koji je ubio Hitlera

FRAPANTNO: Majka nazvala ćerku po otrovu kojim se ubio Hitler, sud je morao da se umeša

Ludi svet -

Majka iz Velsa, Velika Britanija, dala je svojoj ćerki ime Cijanid, ona smatra da je to ime "divno i lepo", te da ima pozitivnu konotaciju jer je to otrov kojim je Adolf Hitler okončao svoj život.

Takođe, neimenovana majka nameravala je da bratu bratu blizancu svoje ćerke takođe dodeli neobično ime - Pričer, što u prevodu znači pripovednik. Iako ona tvrdi da je njeno pravo da da imena svojoj deci kako ona hoće, apelacioni sud odlučio je da bi ova "neobična imena" mogla da naude deci i izazovu emocionalni bol. Sud je takođe naglasio da majka ima istoriju duševnih bolesti, te problema s drogom, alkoholom, a često je bila u vezama s nasilnim muškarcima.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Kada su čuli za za imena, koje je majka dala blizancima, socijalni radnici slučaj su prijavili sudu. U junu prošle godine sud je izdao zabranu, kojom je majka sprečena da formalno registruje ovakva imena. Njeni advokati uložili su žalbe i insistirali na tome da je prekršeno njeno pravo na poštovanje porodičnog života, ali sud je odlučio da je takvo ime neprihvatljivo.

Sudija, koji je bio zadužen za ovaj slučaj izjavio je da sudovi vrše ovakve intervencije kako bi sprečili roditelje u najekstremnijim slučajevima.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

"Ovo je jedan od ređih slučajeva u kojima sud treba da interveniše, da bi zaštitio devojčicu od emocionalnog bola, koji bi usledio zbog njenog imena", navodi se u saopštenju nadležnog suda.

Iako ime Pričer nije tako neobično i pogrdno kao Cijanid, sud je doneo odluku da je u interesu blizanaca da im imena izaberu njihova braća i sestre. Neimenovana majka sa blizancima ostala je trudna nakon što je silovana, a osim njih rodila je još troje dece i sve troje su u starateljskim porodicama.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track