(VIDEO) O NJOJ PRIČA CEO INTERNET: U bikiniju surfuje pored aktivnog vulkana!
Foto: Printskrin

Hrabra ili luda

(VIDEO) O NJOJ PRIČA CEO INTERNET: U bikiniju surfuje pored aktivnog vulkana!

Ludi svet -

Avanturista Alison postala je prva osoba koja je surfovala u podnožju aktivnog vulkana.

Alison Pil našla se u Tihom okeanu kada je počela erupcija vulkana Kilauea na Havajima. Postala je prva osoba koja je surfovala u podnožju aktivnog vulkana, dok se lava slivala u vodu. I sve to u bikiniju.

"Ovo mi je bio životni san. Bilo je fantastično, ponizno i vruće. Nadala sam se da ću uhvatiti talas, ali me je pogodio komad ohlađene lave, i brzo sam zaronila. Pogledala sam iza sebe i videla da nailazi talas. Plivala sam najbrže što sam mogla kako bih izašla iz najopasnije zone. A onda sam se osećala veselo i umorno", rekla je Alison.

Njen tim se probudio rano ujutru kako bi krenuli u ovaj poduhvat. Vozili su se tri sata do plaže, i još pet sati ribarskim čamcem kako bi stigli do podnožja vulkana u suton.

Foto Printskin
Foto Printskin

Kada sam izašla iz čamca, videla sam duplu dugu iznad nas: činilo se da jedan kraj izlazi iz vulkana, a drugi iz našeg čamca. Za havajske domoroce, duga predstavlja put kojim bogovi silaze da blagoslove zemlju. Zastrašujuća scena je postala najmagičniji trenutak u mom životu."

Alison se razume u havajsku mitologiju i kulturu, pa je pre kretanja na ovu avanturu želela da ispoštuje sve običaje. Kaže da su se konsultovali sa Starešinama, i uz njihove savete i dozvole, ispratili su kulturološke protokole. Jedan od njih je i molitva havajskoj boginji vulkana, Peli.

Foto Printskin
Foto Printskin

Tilova živi na Havajima, i godinama se bori za očuvanje životne sredine i ekosistema. Kaže da je iznenadna promena temperature vode uticala na ekosistem u okeanu, i da su se pojavili organizmi koje nikada nije videla.

Ovo je prva erupcija vulkana Kilauea od 2011. godine.

Pogledajte video:

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track