RIBAR POSTAO PLEN: Sabljarka upecala čoveka u Australiji
Foto: Profimedia

Neverovatno

RIBAR POSTAO PLEN: Sabljarka upecala čoveka u Australiji

Ludi svet -

Obalska straža odmah je organizovala potragu sa nekoliko čamaca i „upecani“ pecaroš star oko 20 godina, čiji identitet nije naveden, pronađen je i spasen od sigurne smrti

SIDNEJ - Jedan usamljeni pecaroš jedva je preživeo šest sati u hladnoj vodi nakon što ga je u more, nedaleko od obale zapadne Australije, odvukla povelika sabljarka, koju je pokušao da upeca.Sabljarka je zagrizla mamac na oko 55 kilometara od obale i njen udar je bio toliko jak da je nespremnog pecaroša povukla za sobom u more. Čamac je nastavio da se kreće jer su motori bili upaljeni i nesrećni pecaroš je ostao u vodi.

Pukom srećom, posle nekoliko sati drugi pecaroš je primetio da je kolegin čamac prazan i obavestio je nadležne o tome. Obalska straža odmah je organizovala potragu sa nekoliko čamaca i „upecani“ pecaroš star oko 20 godina, čiji identitet nije naveden, pronađen je i spasen od sigurne smrti.- On je zaista imao sreće jer smo ga pronašli usred nedođije. Naša zajednica je odlično odreagovala i gotovo momentalno smo krenuli u pretragu terena - rekao je Rasti Elis, komandir dobrovoljaca u lokalnoj marini.Lokalni mediji prenose da je „upecani pecaroš“ poreklom s Novog Zelanda i da je prebačen u gradić Eksmut, gde se oporavlja od hipotermije i šoka koji je preživeo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track