OTIŠAO DA SE TAKMIČI NA ZIMSKOJ OLIMPIJADI, ALI DESILO SE NEŠTO BIZARNO: Skijašu se zaledio polni organ, pa je morao da uradi OVO
Foto: Profimedia

jadan

OTIŠAO DA SE TAKMIČI NA ZIMSKOJ OLIMPIJADI, ALI DESILO SE NEŠTO BIZARNO: Skijašu se zaledio polni organ, pa je morao da uradi OVO

Ludi svet -

Finski skijaš-dugoprugaš koji je nekoliko puta uslikan kako trenira u donjem vešu zadobio je promrzline i to na nezgodnom mestu.

Naime, sve se desilo tokom trke na 50 km na Zimskim olimpijskim igrama koja je tokom vikenda održana i to na neverovatnih -17 stepeni Celzijusa.

Remi Lindholm (24), bio je primoran da koristi toplotni paket na kraju trke da bi odmrzao svoje genitalije nakon što je proveo nešto manje od sat i 16 minuta na stazi gde su ga šibali vetrovi u Zhangjiakou.

Remi Lindholm, skijaš
foto: Profimedia

- Možete da pogodite koji deo tela je bio malo zaleđen kada sam završio -, rekao je on finskim medijima.

- Bilo je to jedno od najgorih takmičenja na kojima sam bio. Radilo se samo o borbi... kada su delovi tela počeli da se zagrevaju nakon završetka, bol je bio nepodnošljiv - nastavio je.

Ovo je drugi put da je Lindholm, koji je uslikan kako trenira u nekoliko neprikladnih odevnih kombinacija kao što su šorts i majica, pretrpeo bolnu povredu tokom trke posle sličnog incidenta u Ruki, u Finskoj, prošle godine.

Tanka odela i donje obloge koje nose trkači, kao i flasteri koji pokrivaju njihova lica i uši, pružaju malu zaštitu od teških uslova, ali takmičari u skijaškom trčanju obično uspevaju da se zagreju stvarajući telesnu toplotu tokom trke. Takvi uslovi od -17 stepeni mogu izazvati hipotermiju i sniziti telesnu temperaturu do nivoa koji može da izazove da vitalni organi, uključujući srce i nervni sistem uđu u stanje šoka koje potencijalno vodi do srčanog udara ili otkazivanja pluća.

Remi Lindholm, skijaš
foto: Profimedia

Nije odmah bilo jasno da li je još neki skijaš pretrpeo slične povrede tokom subotnje trke, a subotnja trka je odložena, a zatim skraćena za 20 km - sa 50 km na 30 metara - od strane organizatora zbog zabrinutosti zbog promrzlina.

Lindholm je završio trku na 28. mestu, koja je skraćena za 20 km zbog zabrinutosti zbog smrzavanja. Zaostao je za osvajačem zlatne medalje Aleksandrom Bolšunovom iz Ruskog olimpijskog komiteta za četiri minuta i 22 sekunde. Skijaško trčanje je poznato kao jedan od najbrutalnijih sportova na Zimskim olimpijskim igrama. Istraživanja pokazuju da vrhunski sportisti sagorevaju više od 1.000 kalorija za sat vremena, a kolaps na cilju je samo još jedan dan "u kancelariji", piše Daily Mail.

Remi Lindholm, skijaš
foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track