NISAM SE ŠIŠALA 17 GODINA: Kosa joj je duga 2 metra, a od punđe je BOLI GLAVA! Htela je da bude princeza, a EVO šta je dobila!
Foto: Printscreen/Instagram

koja je tajna zdrave kose?

NISAM SE ŠIŠALA 17 GODINA: Kosa joj je duga 2 metra, a od punđe je BOLI GLAVA! Htela je da bude princeza, a EVO šta je dobila!

Ludi svet -

Pustila je kosu jer je želela da istakne japansku kulturu, budući da je duga kosa simbol japanskih princeza iz Heian razdoblja.

Duga Kosa
foto: Printskrin/Instagram

Rin Kambe iz Tokija (42) ima kosu dugačku neverovatnih dva metra i 10 centimetara, a nije se šišala čak 17 godina. Budući da je visoka samo 165 centimetara, često samo da obavi svakodnevne poslove kosu mora da veže u punđu. Međutim, tokom dana je nekoliko puta namešta jer je vrlo teška, pa joj zadaje glavobolju. Samo da opere svoju kosu Rin treba puna tri sata, i još dva sata da je osuši. Na svom Instagram profilu često objavljuje slike i video snimke svoje kose u kojima objašnjava i pokazuje kako se o njoj brine.

- Ako je pustim, imam problema gotovo sa svime što radim. Lako se spotaknem, teško mi je da odem u kupatilo ili da se presvlačim. Kada mi je kosa raspuštena, nerado izlazim iz kuće - rekla je Rin. Iako se ponekad žali da ne može neke stvari, svoju kosu obožava i želi da još naraste i bude još i duža. Kaže i da je ljudi često pitaju da li joj je kosa prava, te se iznenade kad im kaže da jeste.

Duga Kosa
foto: Printskrin/Instagram

Rin je pre dvadesetak godina radila kao plesačica i u to vreme je imala kratku bob frizuru, koja se u svemu razlikuje od duge kose kakvu ima danas. Odlučila je da pusti kosu jer joj kratka frizura nije bila posebna, a želela je da se istakne i prikaže japansku kulturu jer je duga kosa simbol japanskih princeza u Heian razdoblju.

- Kada se probudim ujutru, treba mi je manje od deset minuta da se očešljam i složim kosu jer sam s godinama stvorila rutinu stilizovanja. Nekada, kada sam baš u žurbi, mogu to da uradim i za pet minuta. Zapravo uopšte nije toliko teško održavati je - objasnila je. Dodala je i da nikako ne razmišlja o tome da je skrati na neku normalnu dužinu jer sebe drugačije više ne može ni da zamisli, a, kako ona kaže, ovako je svako primeti i zapamti.

Podsetimo, sličan trend prati i takozvana "ukrajinska zlatokosa", koja se nije šišala preko 30. godina.

Duga Kosa
foto: Pintscreen/Instagram

Kurir.rs

Bonus video:

00:53

Prvi susret majke i ćerke posle 52 godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track