POKUŠAO SEBI DA OPERIŠE NOS, SUPER LEPKOM ZATVORIO RANU: Gledao tutorijale na Jutjubu kad je došao na ideju koja je ŠOKIRALA SVET!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

POKUŠAO SEBI DA OPERIŠE NOS, SUPER LEPKOM ZATVORIO RANU: Gledao tutorijale na Jutjubu kad je došao na ideju koja je ŠOKIRALA SVET!

Ludi svet -

Jedan neimenovani brazilac iz Sao Paola završio je u hitnoj sa inficiranom ranom, nakon što je pokušao da izvrši rinoplastiku, odnosno operaciju nosa, na sebi, koristeći Jutjub tutorijale i super lepak.

Čovek je rekao lekarima da nije koristio nikakve rukavice da bi obavio proceduru i da nije očistio ranu da ne bi otvorio šavove.Njegove ime bolnica nije otkrila, ali kako su preneli u saopštenju on je rekao lekarima na odeljenju za nos, grlo i uši da je na Jutjubu dobio ideju da sam uradi operaciju nosa i da je koristio alkohol za dezinfekciju tog područja, a veterinarski anestetik za ublažavanje bola. Nakon što je završio sa "operacijom", koristio je samoupijajući konac i superlepak da zatvori ranu.

nos, Muškarac
foto: Profimedia

- Nakon dočeka medicinskog tima za mentalno zdravlje, pacijent zbrinut od strane oralnog i maksilofacijalnog tima (BMF), koji je izvršio čišćenje rane, previjanje i usmeravanje na neophodnu negu - navodi se u saopštenju bolnice. Samouki hirurg se pojavio u bolnici 21. jula, ali su mediji tek nedavno otkrili njegov slučaj.

Brazilsko društvo za plastičnu hirurgiju (SBCP) je objavilo upozorenje na svom zvaničnom sajtu, pojašnjavajući da rinoplastika, "pored toga što je isključivo medicinski čin, zahteva specijalizaciju i kvalifikacije za izvođenje".

(Kurir.rs/Insider)

Bonus video:

01:49

NIJE HTEO DA PRIČA O MILJANI KULIĆ, ALI JE ŠOKIRAO OVIM! Dejan Milićević za Kurir TV: Operacija želuca je POTPUNO BEZBEDNA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track