OVO SU MNOGO TRAUMATIČNE STVARI! NIKO TE NE PRIPREMA ZA TO: Muškarac prisustvovao POROĐAJU supruge, pa opisao sve DO DETALJA!
Foto: Tik Tok Printscreen

ovo nije znao

OVO SU MNOGO TRAUMATIČNE STVARI! NIKO TE NE PRIPREMA ZA TO: Muškarac prisustvovao POROĐAJU supruge, pa opisao sve DO DETALJA!

Ludi svet -

Istraživanja pokazuju da bebi koja tek dolazi na svet prija da čuje glasove svojih roditelja.

Prema Unicef-ovom istraživanju, uloga oca je nemerljivo važna za zdrav razvoj mozga bebe. Njegova uključenost od samog početka, od odlaska na prenatalne preglede, preko prisustva na porođaju i držanja bebe u ranim trenucima, ohrabruje tatu da razvije dublji i intimniji odnos sa detetom i majkom svog deteta, što stvara dodatnu konsolidaciju i stabilnost porodice.

Porođaj
foto: Profimedia

Međutim, neki očevi proces rađanja dece doživljavaju traumatično. Tako je Sem Metju na TikTok-u postavila video u kojem njen muž odgovara na pitanje kako je bilo gledati je tokom porođaja.

- Bilo je svega. Ovo su mnogo traumatične stvari. Ovakve stvari izbaciš iz sebe. Niko te ne priprema za to. Učiš o trigonometriji u školi. Zašto nam niko ne kaže da prvo izlazi jedan deo glave, a onda drugi? Glava je u jednom momentu izgledala kao čunj, a ja sam samo sedeo i gledao. Nismo nikada pričali o ovome. Doktor je samo zgrabio glavu, stisnuo je malo i vratio u normalan položaj - priča Den.

Ponekad glava novorođenčeta može biti nepravilnog oblika kao rezultat prolaska kroz porođajni kanal i činjenice da se bebe rađaju sa mekim delovima na glavi, poznatim kao fontanele, gde se kosti lobanje još nisu spojile.

Video je prikupio 4,5 miliona pregleda i pokazao se popularnim među muškarcima i ženama. Mnogi su podelili svoja iskustva vezana za porođaj.

"Muž mi je rekao da je to kao da gledam saobraćajnu nesreću. Hoćeš da skreneš pogled, ali ne možeš“, "Muž nije bio šokiran porođajem, već́ placentom. Njegova reakcija je naterala sve na smeh“, "Dan nam je to na duhovit način opisao. Mislim da je rekao ono što mnogi muškarci misle, ali se ne usuđuju da kažu“, neki su od komentara.

Nakon velikog uspeha videa, njih dvoje snimili su još jedan klip na tu temu. Ljudi širom sveta tražili su da podeli još neku impresiju što je Den Metju i uradio, na urnebesno smešan način.

- O bože, zašto bi neko želo da čuje još detalja o tome. Trebaće mi terapija da e oporavim od ovoga. Neću reći sa kojom bebom se ovo desilo. Naime, doktori imaju veoma smiren pristup kada govore stvari, kao na primer "ispod ima rupu". I ja sam se pitao o čemu je reč. Znam da normalno ima jednu rupu koja služi da piške i analni otvor. E pa beba je odlučila da ćeš imati sad samo jednu. Tako je ona iskombinovala to, a ja sam bio u šoku. Nemojte nikada gledati dole posle - priča otac u videu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:37

GINEKOLOG PAVLOVIĆ JE ZASLUŽAN ZA ROĐENJE MALOG MEHMEDA! Iz GAK Narodni front ispratio bebu nastalu iz zamrznutog embriona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track