PRESREĆNA: Rijana nastupa sa sinovima Boba Marlija

Dodela Gremija

PRESREĆNA: Rijana nastupa sa sinovima Boba Marlija

Ludi svet -
Rijana će biti glavni izvođač na dodeli a na sceni će joj se pridružiti Zigi i Damijan

Rijana će biti glavni izvođač na dodeli 55. Gremi nagrada, najprestižnijih muzičkih priznanja u SAD, u Stejlps centru u Los Anđelesu. Rijani će se na pozornici pridružiti sinovi pokojnog Boba Marlija, Zigi (44) i Damijan (34).Koliko je srećna zbog toga, pokazuje i nekoliko zajedničkih fotografija koje je pevačica objavila na Tviteru.

Nagrade se dodeljuju u 81 kategoriji od popa, kantrija, preko roka i džeza do klasične i latino muzike. Ceremoniju će uživo prenositi televizija Si-Bi-Es (CBS). Prošlogodišnja dodela nagrada bila je održana pod senkom smrti pop dive Vitni Hjuston, a obeležio ju je i trijumf britanske pevačice Adel.

Ove godine favorit večeri je alternativna pop-rok grupa "Fan" (Fun) sa šest nominacija. Ova grupa uspela je da bude istovremeno u trci za "otkriće godine" i za tri najprestižnije Gremi nagrade - najbolji album, najbolji snimak i najbolju pesmu. Njihov snimak "We are young" iz albuma "Some Nights" nalazi se šest nedelja na vrhu Bilbordove liste najprodavanijih pesama, pojavljuje se u popularnoj televizijskoj seriji Gli (Glee) i u reklami za kola.

Među brojnim nominovanim u raznim kategorijama je i reper Frenk Oušen koji takođe ima sest nominacija, uključujući za najbolji album "Channel Orange, i snimak (Thinking Bout You). Pored grupe "Fan" i Frenka Oušena kandidati za priznanje najbolji album su "Blek Kiz" (Black Keys) za "El Camino", britanska rok-folk grupa "Mamford end sans" (Mumford & Sons) za "Babel" i roker Džek Vajt (Jack White) za "Blunderbuš".

Za snimak godine grupa "Fan" se nadmeće sa "Bleck Kiz" i njihovm snimkom "Lonely boy", Keli Klarkson i "Stronger", pevač Gotje (Gotye) i "Somebody that I Used to Know" i Tejlor Svift sa pesmom "We are Never Ever Getting Back Together". Za najbolju pesmu godine u konkurenciji su "We are Young " (Fan), "The A Team" (Ed Širan), "Adorn" (Migel), "Call me maybe" (Karli Re Džepsen) i "Stronger" (Keli Klarkson).

Na ceremoniji, koja počinje u Los Anđelesu u nedelju u 17 po lokalnom vremenu (dva sata u ponedeljak po centralnoevropskom vremenu) nastupiće mnoge zvezde, uključujući Džastina Timberlejka i Eltona Džona.

Poseban segment na dodeli Gremija biće posvećen indijskoj muzičkoj legendi Raviju Šankaru, solisti na sitaru, koji je umro u decembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track