PRAVA ISTRAGA: Uhapsili psa i uzeli mu izjavu
Foto: Tviter

Naljutili nadređene

PRAVA ISTRAGA: Uhapsili psa i uzeli mu izjavu

Ludi svet -
Lovio sam ga. Ugrizao sam ga. Zli čovek. On ukusan. Dobar dečko. Dobar dečko Pič, pisalo je u psećoj izjavi

ENGLESKA - Policijska stanica u Vest Midlandsu sprovela je detaljnu istragu nakon što je ispunjena izjava svedoka u ime policijskog psa.

Kraljevsko tužilaštvo (Crown Prosecution Service) zatražilo je od policije izjavu policajca Piča, ne shvaćajući da je u pitanju pas. To je razljutilo policajce koji su odlučili da ispune izjavu u njegovo ime, a potpisali su je otiskom šape.

"Lovio sam ga. Ugrizao sam ga. Zli čovek. On ukusan. Dobar dečko. Dobar dečko Pič", stajalo je u izjavi koja je zakačena u policijskoj stanici.

Jedan policajac je uslikao "pseću izjavu" i objavio je na Fejsbuku, ali je ona je u međuvremenu obrisana. Ipak, sve se to toliko svidelo kolegama iz Vest Jorkšira da su je oni onda objavili na svom Tviteru.

Ali, CPS-u ništa od navedenog nije bilo smešno nego su se požalili policiji da se njihova greška pretvorila u javno podsmevanje.

Njihova žalba je trenutno na razmatranju pravnog dela policije, a policajac koji je objavio fotku moraće pred disciplinsku komisiju, iako verovatno ipak neće biti sankcionisan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track