POBEDILA DIVLJAKA: Devojka bez nosa dobila novo lice!

Muž je kaznio

POBEDILA DIVLJAKA: Devojka bez nosa dobila novo lice!

Ludi svet -
Ajša Mohamadzaj, kojoj je muž pre tri godine odsekao nos i uši posle nekoliko operacija dobila novi život

Ajša Mohamadzaj, kojoj je muž pre tri godine odsekao nos i uši kada je pokušala da pobegne od njega, dobila je novo lice.

Naime, njena slika unakaženog lica obišla je svet na naslovnici magazina Tajm, a sada je sada je javnosti otkrila svoj novi nos koji je dobila zahvaljujući rekonstruktivnoj operaciji u Americi, gde sada živi.Doktori su ispod čela ubavili silikonsku kapsulu na naduvavanje, koju su postepeno punili tečnošcu i na taj način joj proširili kožu i obezbedili dodatno tkivo, neophopdno za novi nos. Koža za rekonstrukciju nosa se i inače redovno uzima sa čela, jer na tom delu lica istu boju i strukturu.

Donji sloj nosa i njegova unutrašnja obloga napravljeni su od tkiva koje je Ajši presadeno sa sopstvene podlaktice. Tretman je trajao mesecima i potpuno je. Sada ožiljci polako zarastaju i ubuduće će biti potrebno samo još niz malih hirurških intervencija, kako bi vec rekonstruisani nos dobio lepši i prirodniji izgled.

Međutim, rane na duši će teško zaceliti jer patnju koju je pretrpela gotovo su nezamislive, ali je svim ženama poručila koje su zlostavljane da se nikada ne predaju. Devojka (19) je otkrila da su je suprug i njegova porodica svakodnevno fizički i psihički zlostavljali.

"Celo vrijeme sam razmišljala kako da pobegnem. Uhvatila su me i bila sam u zatvoru pet meseci, a kada sam izašla, vratili su me suprugu. Tu noć su me odveli u planinu, vezali su mi ruke i noge, a bilo je više ljudi. Rekli su mi da će mi za kaznu odseći nos i uši", rekla je devojka.

http://www.youtube.com/watch?v=4fxHSn2le5s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja