Poklon ženama na Putinov način: Draga, evo ti tenk!

Vodič po Moskvi

Poklon ženama na Putinov način: Draga, evo ti tenk!

Ludi svet -
Moskovljanke i Moskovljani imaju mogućnost svojim voljenima darivati za 8. mart ili dan posle jedan specifičan poklon, posebno onima koji vole vojnu tehniku, hrabrost i adrenalin

MOSKVA – Osmi mart praznik žena je dan kada muškarci darivaju raznim poklonim svoje drage. Jedan od najtežih zadataka za ovaj praznik je izabrati odgovarajući poklon. Moskovljanke i Moskovljani imaju mogućnost svojim voljenima darivati za 8. mart ili dan posle jedan specifičan poklon, posebno onima koji vole vojnu tehniku, hrabrost i adrenalin. Ovaj poklon nije jeftin, ali je njegovo realizovanje moguće.Kako bi se žena ili muškarac osećali kada bi im njihov partner umesto cveća ili parfema poklonio let sa nazdvučnim lovcem MiG-29 ili terensku vožnju sa gađanjem proslavljenim tenkom T 34 možemo samo da zamislimo.Let prvim poklonom traje tri do četiri sata ili toliko koliko može da izdrži stomak. Program leta obuhvata strmo penjanje i let nadzvučnom brzinom.Zemlja se se više odaljuje, zemlja na horizontu postaje okrugla, sunce sve jače sija, nebo je manje ili više tamno, dostižete visinu di 18 km i u stratosferi se ostaje 5 minuta. Zatim sledi obrušavanje i naglo spuštanje do visine do 10.000 metara. U ovoj ponudi pilot će vam prikazati sve mogućnosti aviona MiG-29 uključujući: prevrtanje preko krila, luping, zvono... Pre leta je obavezan dogovor da ukoliko posetiocu postane muka on podigne palace gore ili dole. A sada najvažnije pitanje koliko će vaša draga ili dragi izdvojit za ovu avanturu? Pravu sitnicu samo 15.750 evra.

Drugi poklon je sasvim drugačiji i vezan je za kopno. Naime radi se o vžnji bespućima sa legendarnim tenkom T 34. program se realizuje u Kubinki, sat vremena udaljenoj od Moskve i to na poligonu Vojno-istorijskog muzeja oklopnih i borbenih vozila Glavne uprave za oklopnu mehanizaciju ruskog ministarstva odbrane. Muzej poseduje najveću zbirku više od 300 oklopnih vozila od kojih neka sežu i do 1931. godine.U Kubinki hrabre dame ili momci mogu ostvarit želju da voze legendarni T 34. Vožnja se odvija uz pratnju posade i traje približno četiri sata. Vožnja uključuje savlađivanje svih prepreka po bespuću poligona, a program se zaključuje sa pucanjem iz tenkovskog topa. A sada najvažnije pitanje koliko će vaša draga ili dragi izdvojit za ovu avanturu? Pravu sitnicu samo 1750 evra.Za one tanjeg džepa i koji su mnaje hrabri nude se još dva poklona obilazak ruske strateške komande koja se skriva pod nekom manjom zgradom u jednoj od moskovskih ulica. Objekat je nastao u vreme priprema SSSR-a za Treći svetski rat. Objekt ima 17 spratova pod zemljom. Ekskurzija traje skoro dva sata, a postioc se spušta na dubinu od 60 metara. U ponudi je obezbeđeno oblačenje odeće u slučaju hemijskog napada, uniformu veziste. Površina bunkera je 7000 kvadratnih metara. A sada najvažnije pitanje koliko će vaša draga ili dragi izdvojit za ovu avanturu? Pravu sitnicu samo 19 evraSledeći predlog je poseta najvećoj vazduhoplovnoj zbirici ruskih letelica na svetu Vojni muzej u bazi Monino kod Moske gde su izložene sve letelice od 1909 do danas: Cena je simbolična: 1,5 evra, a još dva evra se plaća za fotografisanje i snimanje.

http://www.youtube.com/watch?v=lWL1vkuyouQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track