Srbi pozvali Mitbasterse da reše pitanje Kosova

Srbi pozvali Mitbasterse da reše pitanje Kosova

Ludi svet -
U pismu upućenom "razbijačima mitova" aktivisti kažu da su junake američke serije videli mnogo puta kako rešavaju velike mitove, pa ih zato pozivaju da pokušaju da reše Kosovski mit

BEOGRAD – Grupa mladih iz Srbije pozvala je junake popularne naučne emisije da pomognu u rešavanju mita o srpskom Kosovu.

U pismu upućenom "razbijačima mitova" koje je osvanulo na Fejsbuk stranici Youth Initiative for Human Rights ovi aktivisti kažu da su junake američke serije videli mnogo puta kako rešavaju velike mitove, pa ih zato pozivaju da pokušaju da reše i ovaj problem.

Prvo, upoznaju slavnu ekipu sa situacijom – da se u Srbiji svakodnevno može čuti od političara i medija da je Kosovo deo Srbije, i, mada to zvuči kao mit, većina Srba u to i veruje.

Ali, ako idete na Kosovo na granici (administrativni prelaz) će vam tražiti dokumenta, a u Prištini ćete morati da zamenite novac za kosovsku valutu.

U pismu još piše i da Hrvati, Makedonci, Crnogorci, kao i prijatelji iz SAD i drugih krajeva sveta tvrde da je Kosovo nezavisna država.

Zbog svega toga ovi mladi ljudi su zbunjeni i nadaju se da će im slavni dvojac Džejmi Hajnmen i Adam Sevidž pomoći.

Pismo su potpisali: Maša, Ivan, Jasmina, Maja, Anita, Marko, Bojan, Ivana, ana, Isidora, Đorđe, Vuk, Đurđa, Katarina, Ivan, koji su članovi organizacije mladih za ljudska prava.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track