40.000 PAZLI: Srušila se najveća slagalica na svetu!
Foto: You Tube

40.000 PAZLI: Srušila se najveća slagalica na svetu!

Ludi svet -
Bukvalno sam na sedmom nebu što sam konačno napravio poslednji deo, rekao je Evans medijima pre nego što se slagalica srušila sa zida u njegovom ateljeu

Slagalica od 40.000 pazli napravljena u čast dijamantskog jubileja kraljice Elizabete II srušila se na pod svega nekoliko dana pre nego što je trebalo da bude svečano izložena.

Dejv Evans iz Vejmauta ostao je skrhan kada je saznao da je umetničko delo u koje je utrošio 200 sati završilo na podu. On je pet nedelja stvarao slagalicu dimenzija 5,9 m x 2,4 m za koju je verovao da će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća na svetu.

"Bukvalno sam na sedmom nebu što sam konačno napravio poslednji deo", rekao je Evans medijima pre nego što se slagalica srušila sa zida u njegovom ateljeu.

"Prsti su mi otečeni, oči su mi umorne ali srce mi je puno ponosa i iskreno ne bih ovo uspeo da napravim bez podrške sjajnog tima. Imam utisak kao da sam se spustio na sopstveni Mesec" , rekao je.

Slagalica je bila u ramu, oslonjena o zid Evansovog studija. Umetnik sada ima manje od nedelju dana da je ponovo spoji i spremi za transport u Norfolk gde bi trebalo da bude izložena na kraljičinom imanju u Sandringamu.

http://www.youtube.com/watch?v=vMTu6_b7iHE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track