IZGUBIO BITKU: Ubili ga kilogrami!
Foto: Youtube

IZGUBIO BITKU: Ubili ga kilogrami!

Ludi svet -
Rikju Naputi (39) bio je težak oko 400 kilograma, ali nažalost nije uspeo da smrša kako bi otišao na operaciju koja je mogla da mu spase život

GUAM - Rikju Naputi (39) živeo je na manje od pola kilometra od predivne tropske plaže na ostrvu Guam, ali on godinama nije mogao da uživa u tom čarobnom predelu. Naputi, koji je umro prošle godine bio je težak oko 400 kilograma, pa zbog kilaže nije mogao da ode do plaže.

U stvari nije mogao nažalost nigde da ode jer prevoz koji je saobraćao na ostrvu nije mogao da ga "izdrži" njegovu težinu.

"Mora da je prošlo mnogo godina od kada sam poslednji put izašao napolje i zaista uživao. Nedostaje mi osećaj sunca na mom licu, i vode koja se sliva niz moje telo", rekao je Naputi u dokumentarnom filmu "Čovek od 400 kilograma: Trka sa vremenom".

Stvari su se toliko pogoršale da je bio prisiljen da izgubi kilograme kako bi mogao bezbedno da leti avionom, kako bi otišao na operaciju koja bi mu spasla život. Nažalost izgubio je bitku sa vremenom.

Dok je prolazio kroz mukotrpnu borbu da izgubi kilograme Naputi nije bio sam. Supruga je sve vreme bila uz njega. Dok je on dane provodio u krevetu, njegova supruga Čerjul, sa kojom je 10 godina bio u braku brinula se za njegove svakodnevne potrebe. Išla je u kupovinu, kuvala je, kupala ga, a čak mu je pomagala kada je trebalo pomagala mu je da ode i do WC-a.

"To vam je kao da brinete o prerasloj bebi", rekla je Čerjul u dokumentarcu.

Naputi je svoju suprugu, pre nego što su se videli, toliko šarmirao preko telefona da je poželela da ga upozna.

"Kada sam došla do njegovog stana samo je malo odškrinuo vrata. Odgurnula sam ih i eto od tada pa sve do njegove smrti smo bili zajedno", ispričala je Čerjul.

http://www.youtube.com/watch?v=B_RTF47Vpvw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track