Japanac (16) ocu ukrao karticu, na žene i piće spiskao 42.000 evra
Foto: Rojters

Tata plaća

Japanac (16) ocu ukrao karticu, na žene i piće spiskao 42.000 evra

Ludi svet -
Vlasnik kartice će, prema odluci suda, morati da plati samo 6.000 evra jer, kako je ocenjeno, najveći deo odgovornosti snose vlasnici barova i firma koja je izdala kreditnu karticu

KJOTO - Japanac (16) ukrao je od svog oca kreditnu karticu sa koje je potrošio 42.000 evra na žene i piće u noćnim klubovima. Ipak, prema odluci suda, vlasnik kartice neće morati sve da plati jer, kako su nadležni procenili, najveći deo odgovornosti snose vlasnici barova i firma koja je izdala kreditnu karticu.Tinejdžer je u pratnji prijatelja tatinom karticom plaćao viskije i šampanjce u noćnim klubovima u Kjotu 2010, a jednu flašu pića platio je čak 2.900 eura.Mladić, čije ime nije otkriveno zbog njegovih godina, častio je devojke pićem, ali nije koristio njihove seksualne usluge, dodaju mediji.Kada je video račun od 5,5 miliona jena, otac je odbio da plati, pa je sve završilo na sudu. Na kraju je sud odlučio da vlasnik kartice mora platiti 'samo 800.000 jena (6.000 evra)'.

Sudije su ocenili da najveći deo odgovornosti snose vlasnici barova koji su morali biti oprezniji i firma koja je izdala kreditnu karticu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track