MATURANTI BESNI: Od čega je umrla Mica Trebarčeva
Foto: Facebook

MATURANTI BESNI: Od čega je umrla Mica Trebarčeva

Ludi svet -
Mica Trebarčeva zahvaljujući nezadovoljnim maturantima postala pravi hit na društvenim mrežama. A zahvaljujući Fejsbuku, svi znaju i ko je Šepavi.

Mica Trebarčeva zahvaljujući nezadovoljnim maturantima postala pravi hit na društvenim mrežama. A zahvaljujući Fejsbuku, svi znaju i ko je Šepavi.

"Draga rodbino, prijatelji i svi bližnji gospođe Mice, žao mi je, al Mica je svojom smrću sje**** totalno maturu. Ujedno bih zamolio gospodina Davida Shorea da snimi jos jednu sezonu Dr. Housea na ovu temu da nam objasni ovu neponovljivu tragediju", glasi opis Facebook stranice koja je poslednjih dana postala pravi hit među maturantima.

"Iskopati Micino telo te obdukcijom saznati pravi razlog smrti", do sad je skupila više od 5.000 lajkova, a okuplja maturante nezadovoljne pitanjima na ispitu državne mature iz hrvatskog jezika.

Maturantima su najspornija bila dva pitanja vezana uz Krležin "Povratak Filipa Latinovića" - o Mici Trebarčevoj i o Šepavom.

Ko je bio Šepavi? Od čega je umrla Mica?

Mica Trebarčeva umrla je od upale, a učenici je trebalo da iščitaju iz sledeće rečenice "U Blatu prerezala je sebi Mica Trebarčeva pupak srpom rđavim, pak se zapalila sva i umrla u najvećim mukama, a u Blatu se misli da je tu nevinu smrt skrivila stara Mikleuška."

Pitanje iz "Filipa Latinovicza", a vezano je uz isti odlomak teksta. Naime, pitanje je glasilo "Ko je nazvan Šepavim?", a to se trebalo iščitati iz sledećeg: "Video je dudak Miško, kada se vraćao sa svinjama neku noć iz šume, kako je Šepavi preskočio plot kod stare Mikleuške i otkasao niz cestu. Da li je bio potkovan, to svinjar Miško ne zna, ali da je stara tu noć kuhala vražju krampampulu, to je sigurno", glasio je tekst vezan uz Šepavog, a maturanti su odgovorali da li je Šepavi čovek, konj, pas ili svinja. Tačan odgovor je čovek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track