KARNEVAL: Pančevom plesale prelepe mažoretkinje

Veliki vatromet

KARNEVAL: Pančevom plesale prelepe mažoretkinje

Ludi svet -
3.000 karnevalista iz Srbije i inostranstva defilovalo je do ranih jutarnjih sati ulicama Pančeva

Velikim vatrometom posle karnevalske povorke u Pančevu je završen jubilarni, 10. karneval, na kojem je učestvovalo više od 3.000 karnevalista iz Srbije i inostranstva. Više od 50 karnevalskih grupa prodefilovalo je Ulicom vojvode Radomira Putnika, a čitav program nastavljen je do ranih jutarnjih sati u mnogim pančevačkim ugostiteljskim objektima.

Ovogodišnji Pančevački karneval, po tradiciji je ugostio karnevalske grupe iz mnogih gradova iz Srbije i iz inostranstva. Malo ko je prvi put učestvovao na Pančevačkom karnevalu, a u Pančevu su se i ove godine prijatno osećale gostujuće karnevalske grupe iz Rumunije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Italije, Malezije i Nemačke. Na čelu povorke su ove godine, pored maestra karnevala, Borisa Matijevića i predstavnika Federacije Evropskih karnevalskih gradova i pančevačkog karnevala, na čelu povorke bili su i predstavnici bivši i sadašnji gradski funkcioneri.

Mažoretkinje iz Kotora, i Orkestar beogradske policije prvi su bili u koloni, a potom je kroz Ulicu vojvode Radomira Putnika, prodefilovalo još 50 karnevalskih grupa. Po tradiciji, Pančevački karneval je završen vatrometom, a karnevalski programi trajali su do ranih jutarnjih sati, u mnogim pančevačkim ugostiteljskim objektima, i u Ulici tradicije gde su se prodavali domaći specijaliteti iz cele Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=8PqSQ5LKnmQ
http://www.youtube.com/watch?v=2yXR3hHb-OA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track