SNAGATOR: Deka (91) diže iz benča 85 kilograma!
Foto: Youtube.com

Neverovatno

SNAGATOR: Deka (91) diže iz benča 85 kilograma!

Ludi svet -
Saj Perlis iz Arizone ima 91 godinu i diže tegove, a upravo je oborio svetski rekord u svojoj kategoriji i ne namerava da stane

Saj Perlis, 91-godišnjak iz Arizone, veteran Drugog svetskog rata, diže tegove i obara rekorde. Dolazi iz mesta u Ariznoni zanimljivog imena - Surprise (iznenađenje).

Na takmičenju u Finiksu ovaj čikica je u svojoj kategoriji podigao "iz benča" 85 kilograma i oborio dosadašnji svetski rekord od 61 kilograma, koji je bio na snazi punih osam godina.

Dizanjem tegova počeo je da se bavi u svojoj 60. godini. Planira, kaže, da u skorije vreme obori i sopstveni rekord, a njegova supruga, 69-godišnja Džoan zove ga njenim motivatorom."Ovaj sport mi donosi mnogo zadovoljstva, a i donosi mi dobro", kaže ovaj vremešni sportista.U Svetskoj asocijaciji dizača tegova kažu da su se do sada takmičili 80-godišnjaci, ali da niko nije bio tako inspirativan kao ovaj gospodin.Perlis ide u teretanu pet dana nedeljno, a uopšte se ne brine za svoje srce."Moj lekar mi kaže da mogu ovime da se bavim", kaže on uz osmeh.

Pogledajte video ispod.

http://www.youtube.com/watch?v=4N1NpyT0AIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track