Najnovije vesti

NA IVICI SMRTI: Šetkao se na žici iznad Velikog kanjona

NA IVICI SMRTI: Šetkao se na žici iznad Velikog kanjona

Ludi svet
Amerikanac sve vreme se molio dok je prelazio provaliju na žici dugoj 457 metara iznad reke Mali Kolorado

FENIKS - Amerikanac Nik Valenda postao je prvi čovek koji je prešao preko jedne klisure Velikog kanjona na užetu i to za 23 minuta, prenose agencije.

Ovaj 34-godišnjak, koji je prošle godine "prošetao" preko Nijagarinih vodopada, sve vreme se molio dok je prelazio provaliju na žici dugoj 457 metara iznad reke Mali Kolorado. Naleti vetra bili su jači nego što se očekivalo i dva puta se zgrčio na žici.

"Taj vetar je tako nepredvidim. Iznenada se pojavi nalet od 56 kilometara na sat", rekao je on ."Ruke su me jezivo bolele", rekao je on pošto je završio "šetnju" bez bezbednosne mreže iznad provalije na istoku Arizone.

Njegov poduhvat je prenošen uživo širom sveta. Organizatori su saopštili da mu je bilo potrebno 22 minuta i 54 sekunde da pređe 426 metara - brže nego što se očekivalo. Valendin poduhvat jedna je od 10 glavnih tema na Tviteru, a organizatori navode da je tokom šetnje bilo postovano oko 700.000 tvitova. Povela se i debata da li je Valenda zaista prešao Veliki kanjon pošto je žica bila zategnuta iznad grotla koje poštuju Navaho Indijanci i koje se nalazi istočno od glavnog dela Kanjona.

Organizatori insistiraju da je Valenda zaista prešao Veliki kanjon. Valenda, koji je ranije pominjao egipatske piramide i Ajfelov toranj kao moguće lokacije novog poduhvata juče je rekao da će ipak najverovatnije ostati bliže kući.

"Moj san je da sledeći poduhvat bude šetnja između dva nebodera u Njujorku", rekao je on zagrlivši ženu i decu.

http://www.youtube.com/watch?v=rJHJLAxOWVM

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...