ATLANTA: Džinovska panda rodila blizance!

Dobro došli

ATLANTA: Džinovska panda rodila blizance!

Ludi svet -
Poznato je da pande u prirodi retko dobijaju blizance, a kada se to desi, obično brinu samo o jednom

ATLANTA - Džinovska panda po imenu Lun Lun donela je na svet dva mladunčeta u zoološkom vrtu u Atlanti, prve blizance pande rođene na tlu Amerike od 1987.

Male pande rođene su u razmaku od dva minuta. Portparol zoo-vrta Kejša Hajns izjavila je da su veterinari, na osnovu nedavnog ultrazvučnog snimka, očekivali samo jedno mladunče i da ih je rođenje blizanaca jako iznenadilo.

"Dobili smo blizance!", objavio je na svom vebsajtu zoo-vrt koji zasad nije dao nikakve informacije o veličini, težini i polu beba pande.

"Ovo je uspeh koji delimo sa svim zoo-vrtovima koji rade na razumevanju i zaštiti pandi", kazao je direktor zoo-vrta Rejmond King, dodajući da će narednih nekoliko meseci osoblje parka imati pune ruke posla oko mame pande i njenih mladunaca.

Naime, Lun Lun brine o jednom mladunčetu, dok radnici i veterinari zoo-vrta brinu o drugom. Mladunci će se povremeno rotirati, kako bi oba imala dovoljno majčine pažnje, a da se pritom njihova 15-godišnja majka ne optereti.

Poznato je da pande u prirodi retko dobijaju blizance, a kada se to desi, obično brinu samo o jednom. Lun Lun je veštački oplođena u martu i od tada je svakodnevno bila praćena kamerama. Hajns je najavila da će posetioci zoo vrta u Atlanti moći da vide mladunce krajem ove godine.

Ona je dodala da njihov otac,15-godišnji Jang Jang i starija braća Si Lan (4) i Po (2) neće biti smešteni zajedno sa blizancima i majkom. Ovo razdvajanje je normalno i u skladu sa onim što se dešava u divljini.Veruje se da danas u divljini živi manje od 1.600 džinovskih pandi.

http://www.youtube.com/watch?v=W11oscfmM98

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track