KO LESI: Ovca prešla 35 km da se vrati gazdi!
Foto: Reuters

Selo Kavadar

KO LESI: Ovca prešla 35 km da se vrati gazdi!

Ludi svet -
Odvezli smo Cuclu u drugo selo 35 kilometara kamionom i to sa spuštenom ciradom, pojma nemam kako je našla put, ispričao je Dragan Gajić

Dragan Gajić prodao je ovcu Cuclu, ali je ona pobegla od novog gazde i prepešačila 35 kilometara da bi se vratila starom gazdi!

Cucla je umislila da je Lesi i prevalila 35 kilometara da se vrati kući!

"Prodao sam ovcu u četvrtak uveče. Ja sam iz sela Kavadar, a Cucla, kako smo je zvali, jer smo je kao jagnje hranili veštačkim mlekom, prodata je u selu Poljna", rekao je gazda Gajić.

"Mislio sam - to je to. Kad prođe jedan dan, zove mene čovek, kaže - pobegla ovca. Kako, bre, pobegla, pitam ja njega, to je ovca nije mačka", šokiran je bio Gajić.

Tri dana hrabra ovca koračala je do svoje kuće. Potpuno šokiran, Gajić je jedno jutro zatekao prodatu ovcu kako uredno čeka gazdu ispred svog tora.

"Nisam mogao da verujem. Otišla je u drugo selo 35 kilometara udaljeno kamionom i to sa spuštenom ciradom. Pojma nemam kako je našla put. Ljudi moji, to je ovca nije pas", bio je zbunjen.

Ipak, odvažna Cucla našla je svoj put i odatle - ne mrda."Sada kada se vratila odlučili smo više je ne prodajemo", kroz smeh tvrdi Gajić koji je ipak nekako ponosan što je životinja prevalila toliki put samo da bi se vratila do njegove kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track