Majstor za bekstva oslobađa se iz mrtvačkog kovčega u padu

Opasno

Majstor za bekstva oslobađa se iz mrtvačkog kovčega u padu

Ludi svet -
Kanadski majstor za bekstva iz nemogućih situacija Entoni Martin pokušaće danas da se vezan lancima i s lisicama na rukama izvuče iz mrtvačkog sanduka, koji će biti bačen iz aviona sa 4.420 metara visine

Martin (47) će pokušati da potuče svoje verovatno najopasnije bekstvo iz 1988. godine, kada je uspeo da se izvuče iz kovčega bačenog sa 4.115 metara visine.

Ovog puta, Martin će se smestiti u drveni mrtvački sanduk; njegove ruke će lisicama biti vezane za kaiš kojim će biti opasan, a desna ruka će dodatno biti vezana lancem za unutrašnjost sanduka.

Poklopac sanduka biće zatvoren zatvorskom bravom za koju ne postoji ključ. Sanduk će biti bačen iz aviona. Dva padobranca će ga održavati u ravnoteži držeći ga za ručke sa strane, a pad će usporavati mali padobrani koji se koriste za usporavanje trkačkih automobila i borbenih aviona.

Martin očekuje da će uspeti da se oslobodi pre no što kovčeg padne do visine od 2.130 metara, za šta će trebati oko 40 sekundi slobodnog pada.

Ovom ekspertu za bekstva otac je još sa šest godina razbio fascinaciju magijom, objasnivši mu trik s nalivperom koje lebdi u vazduhu. Tu je Martin odlučio da impresionira ljude na ubedljivije načine, pa se posvetio izučavanju umetnosti bežanja.

Prema Martinovim rečima, lokalni šerif ga je sa 13 godina vezivao lisicama i on je uspevao da pobegne. Bekstvima iz nemogućih situacija definitivno se okrenuo sa 11 godina, kada je s lisicama na rukama skočio s splava u jezero.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track