Počinje prouzvodnja kišobrana i majica Kalašnjikov

Uskoro

Počinje prouzvodnja kišobrana i majica Kalašnjikov

Ludi svet -
Kišobrani i majice s "imenom čuvenog ruskog projektanta (oružja) Mihaila Kalašnjikova, uskoro će se pojaviti u prodavnicama poklona", objavljeno je na sajtu te firme (www.rostec.ru)

Nova ruska firma za proizvodnju oružja "Kalašnjikov" je saopštila da uskoro počinje i proizvodnju kišobrana i majica.

Kišobrani i majice s "imenom čuvenog ruskog projektanta (oružja) Mihaila Kalašnjikova, uskoro će se pojaviti u prodavnicama poklona", objavljeno je na sajtu te firme (www.rostec.ru).

Firma pod nazivom "Kalašnjikov" je zvanično registrovana ove nedelje, posle udruživanja dva najveća ruska proizvođača pešadijskog naoružanja - "Izmaš" i "Iževsk", koji su ranije imali finansijskih problema, objavljeno je na sajtu "Gans".

Cilj udruživanja su ne samo racionalizacija i proizvodnja oružja "skrojenog za tržište 21. veka", već i "širenje na druge sektore proizvodnje te će ime Kalašnjikova stići na široku lepezu potrošne robe".

"Kao patriota, Mihail Timofejevič (Kalašnjikov) je (novom) koncernu dopustio slobodnu uoptrebu svog imena. Rekao je da mu je velika čast da pomogne zemlji da promoviše pešadijsko naoružanje i da razvije vojnu industriju", rekao je Konstantin Busigin, generalni direktor "Izmaša".

Mihail Kalašhnjikov (93) je čuven po konstruisanju i razvoju automatske puške za blisku borbu "AK-47" - "kalašnjikova". Ta puška koja je upotrebi od 1949. godine, postala je najmasovnije korišćeno pešadijsko oružje u svetu zbog svoje izdržljivosti, jeftine proizvodnje i jednostavnog korišćenja. Proizvodi se u više od 30 zemalja sveta, a koriste je i vojske, i ilegalne oružane grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track