Žena s najdužim prezimenom na svetu dobila ličnu kartu!

Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele

Žena s najdužim prezimenom na svetu dobila ličnu kartu!

Ludi svet -
Vlasti Havaja promenili su format ličnih karata i drugih dokumenata koje izdaju kako bi joj bilo omogućeno da ispiše svih 35 slova svog prezimena

HONOLULU - Amerikanka koja ima najduže prezime uspela je da ubedi vlasti Havaja da promene format ličnih karata i drugih dokumenata koje izdaju kako bi joj bilo omogućeno da ispiše svih 35 slova svog prezimena.

Dženis Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, koja nosi prezime pokojnog supruga, nije nikada poželela da ga skrati ili vrati devojačko, Vort.

"Obožavam polinezijsku kulturu koju sam prigrlila udajom za Havaićanina. Obožavam svoje havajsko prezime", kazala je Dženis.

Dugi niz godina na vozačkoj dozvoli i ličnoj karti njeno prezime je bilo skraćeno za jedno slovo, ili je, zbog nedostatka prostora, njeno ime bilo izostavljeno.

Nakon što je svoj problem iznela u medijima, vlasti su odlučile da uvedu dokumenta na kojima će maksimum slova za ime i prezime biti povećan na 40.

"Država nikada nije mogla da mi priušti puno ime i prezime na vozačkoj dozvoli", rekla je Dženis za jednu televizijsku stanicu u Honolulu.

Ona još tvrdi da je njen novi dokument do sada napravio gomilu problema uključujući i to što zbog njega ne može da putuje i uvek je meta ispitivanja policajaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track