VAMPIRSKI POZIV: Kineski lekari traže krv devica!

Zastrašujuće

VAMPIRSKI POZIV: Kineski lekari traže krv devica!

Ludi svet -
Bolnica je objasnila da im je krv devojaka starih između 18 i 24 godine koje se nisu upuštale u seksualne odnose potrebna za istraživanje humani papiloma virusa

Univerzitetska bolnica za istraživanje raka u Kini izazvala je zgražavanje javnosti kada je oglasila potrebu za krvlju devica.

Iako zahtev zvuči neverovatno bizarno, bolnica je objasnila da im je krv devojaka starih između 18 i 24 godine koje se nisu upuštale u seksualne odnose potrebna za istraživanje humani papiloma virusa, odnosno HPV-a.

"Naš postupak je u skladu sa međunarodnom praksom. Krv devica koristi se kao negativna kontrolna supstanca u istraživanjima u vezi sa HPV, jer žene koje nisu imale seksualne odnose imaju vrlo mali rizik da se zaraze", objasnila je PR bolnice Guan Juiping i dodala da su reči "seks" i "devica" bez ikakve potrebe privukli preveliku pažnju.

Oglasili su se i doktori i istakli da je krv devica nužno potrebna u lečenju HPV-a.

Bez obzira na stručne razloge, javnost je osudila ovakav čin, a neki korisnici društvenih mreža postavili su pitanje kako je moguće da se za naučna istraživanja traži samo krv žena, a ne i muškaraca.

Ali, ima i onih koji veruju bolnici i spremni su da doniraju traženo pa se 50-ak mladih žena odazvalo pozivu i dalo krv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track