Najnovije vesti

Usvojen anti-paparaco zakon u Kaliforniji

Glumice porkenule inicijativu

Usvojen anti-paparaco zakon u Kaliforniji

Pop kultura
U Kaliforniji je donesen zakon pod brojem 606, i nalaže da je paparaco fotografima zabranjeno da slikaju ili prate decu poznatih osoba bez pristanka njihovih roditelja ili staratelja

Prethodne godine, mnoge slavne ličnosti su se borile da se usvoji anti-paparaco zakon, koji zabranjuje fotografima da slikaju decu poznatih ličnosti. Glumice Hali Beri i Dženifer Garner su među prvima pokrenule ovu inicijativu, koja se konačno isplatila.

 

U Kaliforniji je donesen zakon pod brojem 606, i nalaže da je paparaco fotografima zabranjeno da slikaju ili prate decu poznatih osoba bez pristanka njihovih roditelja ili staratelja.

 

Ovi postupci se sada kažnjavaju sa godinom dana u zatvoru, kaznom od 10.000 dolara za prvi prekršaj, 20.000 za drugi i 30.000 za treći.

 

Glumica Hali Beri se i javno zahvalila Dženifer Garner i pevačici Adel, koje su putovale u Sakramento kako bi svedočile u korist novog zakona, koji je znatno pomogao zaštiti njihove dece.

 

Međutim, pitanje je kako će pomenuti zakon proći na Vrhovnom sudu, jer je u Americi legalno da sve što vidiš možeš i da snimiš.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...