Tanja Bošković: Naš gorštački narod uništila je zapadna civilizacija
Foto: Fonet

Intervju, glumica

Tanja Bošković: Naš gorštački narod uništila je zapadna civilizacija

Pop kultura -
Ušli su s najgorim stvarima. Rasturili su nas i naterali na zaborav. Od toga se veoma gadim i distanciram

Živi u nekom svom idealnom svetu!Tanja Bošković u filmu „Put ružama posut“, koji govori o životu i sudbini princeze Olivere, tumači lik njene majke, kneginje Milice. Pred večerašnju premijeru u Sava centru velika srpska glumica govori za Kurir o svojoj ulozi, o tome kako provodi dane u penziji, o Srbiji...♦ Film ste već odgledali s novinarima. Kako se dopadate sebi na velikom platnu?- Nikad ne gledam sebe. Gledala sam fantastičan film. Veoma mi se dopada. Ovaj žanr je bio veoma redak na našem jeziku. Mislim da je princeza Olivera u interpretaciji tri glumice izvanredan lik. Smatram da je kneginja Milica verna i požrtvovana, a da su Stefan, kao i narator Caci Mihailović veoma posebni. Muzika je tako uzvišena. Ovo je najdivnije provedenih sat vremena u mom životu.Kakve ste to uslove imali tokom snimanja, pošto ste rekli da ste se osećali kao kneginja?- Dobila sam mnogo ljubavi, rada, pameti i zajedništva.Da li je neko danas u Srbiji spreman i sposoban da učini žrtvu za Srbiju sličnu onoj koju je učinio vaš lik u filmu „Put ružama posut“?- Možda će se naći neko takve snage. Zapadna civilizacija je ušla u naš gorštački narod s najgorim stvarima. Rasturili su nas i naterali na zaborav. Od toga se veoma gadim i distanciram. Živim u potpuno drugom svetu, a to je ipak moja zemlja i moj narod. Poznajem mnogo dobrih ljudi, ali ne poznajem nijednog političara.Ne poznajete ni Ivana Tasovca, novog ministra kulture?- On nije političar. Ivan je divan umetnik. Smatram da je veoma požrtvovano od njega što je došao na takvo mesto. Plašim se da ga ne uprljaju. Od zlosti može čovek da postrada. Ipak, kad je spreman na takvu žrtvu, klanjam mu se duboko.Ko vam se dopada od mladih glumaca?- Imala sam priliku da radim s Miodragom Radonjićem, Ninom Janković, Petrom Strugarom, Stojan Đorđevićem. Oni su veoma dobra deca. Imaju potencijal za ozbiljan rad. Pogledajte Dragana Mićanovića, jer je on i danas dečak iz moje vizure. Gledala sam ga u njegovoj prvoj ulozi, a postao je veliki umetnik. Današnji glumci nemaju priliku da se njihovim karijerama neko ozbiljno bavi i brine o njima.Spremate li novu ulogu u pozorištu?- Radim neke nove stvari, o kojima ne mogu da pričam.Da li ste razočarani što niste dobili nacionalnu penziju?- Hajde, molim vas, ko o tome misli. Živim u nekom drugom svetu i ništa ne očekujem osim od svojih roditelja i dece.Kako je u penziji?- Radim mnogo i družim se sa bližnjima. Crtam, pevam i trudim se da moj Beograd bude lepši i bolji.

Ivan je divan umetnik. Smatram da je veoma požrtvovano od njega što je došao na takvo mesto. Plašim se da ga ne uprljaju.
Ivan je divan umetnik. Smatram da je veoma požrtvovano od njega što je došao na takvo mesto. Plašim se da ga ne uprljaju.

Nemam pojma šta je Parada ponosaDanas, kad je premijera filma, najavljeno je i održavanje Parade ponosa.- Šta je to?Gej parada.- Ne pratim i ne zanima me.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track