VIDEO KOJI ĆE VAS ZGROZITI: Život nema dugme za pauzu!

Kira Najtli protiv nasilja u porodici

VIDEO KOJI ĆE VAS ZGROZITI: Život nema dugme za pauzu!

Pop kultura -
Stvarni život podrazumeva posledice i odgovornosti. Porodično nasilje u stvarnosti ubija

Glumica Kira Najtli učestvovala je u kampanji organizacije Women's Aid, kojoj je cilj da ukaže na nasilje nad ženama, ali i da ga spreči.

Iako se, na početku videa čini da je reč o promociji novog filma, kraj će vas zgroziti i naježiti. I pored toga što je Kira u ovom videu tek odglumila, ovo je situacija koja se svakodnevno događa u našem komšiluku, gradu, pa čak i našim kućama.

"Stvarni život nema dugme za pauzu kao što imaju filmovi. Stvarni život podrazumeva posledice i odgovornosti. Porodično nasilje u stvarnosti ubija", poenta je videa.

"Porodično nasilje je najčešći uzrok smrti žena na planeti. Žene češće ubiju muževi nego što poginu u saobraćajnim nesrećama ili kao žrtve ratnih zbivanja. Jednu od četiri žene u Americi partner povredi tokom života, a to znači da jedna žena biva napadnuta i zlostavljana svakih devet sekundi", saopšteno je u kampanji.

Otprilike 603 miliona žena živi u zemljama gde je porodično nasilje i dalje legalno. Tri miliona žena i devojčica je podvrgnuto genitalnom obrezivanju svake godine, a od toga 10 odsto njih umire od posledica obrezivanja. Skoro 40 miliona devojčica se uda svake godine.

http://www.youtube.com/watch?v=j4RjsqPYaS0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track