Bitan lik iz Simpsonovih će biti ubijen!
Foto: Beta/AP

Zauvek će napustiti seriju

Bitan lik iz Simpsonovih će biti ubijen!

Pop kultura -
Izvršni producent serije Al Džin otkrio je svoje planove prilikom telefonskog razgovora povodom 25. sezone Simpsonovih

Producenti serije "Simpsonovi" planiraju da "ubiju" jedan od legendarnih likove ove crtane serije.

Izvršni producent serije Al Džin otkrio je svoje planove prilikom telefonskog razgovora povodom 25. sezone Simpsonovih. "Daću vam trag. Glumac koji tumači lik dobio je nagradu Emi za tog lika, ali neću da kažem koji lik je u pitanju", izjavio je.

Ovaj trag i nije od prevelike pomoći pošto je do sada 25 glumaca dobilo Emi nagradu za likove iz ove serije.

Raniji dobitnici nagrade bili su pomoćnik Bob (Kels Grejmer), princeza Penelopi (En Hatavej) i majka Mardž Simpson, Žeklin (Džuli Kavner). Glumci Dan Kastelaneta i Henk Azarija, najpoznatiji kao Homer i Apu, svoje glasove pozajmili su brojnim likovima iz serije i tokom godina dobili su nekoliko Emija.Magične brojke serije "Simpson"

Animirana serija "Simpsonovi" je jedan od najuspešnijih serijala u istoriji televizije, ali ono što obožavaoci Homera i njegove porodice ne znaju je to da je ona protkana brojim matematičkim formulama, za čije objašnjenje ne bi bila dovoljna cela jedna univerzitetska studija.

U svojoj knjizi "Simpsonovi i njihove matematičke tajne", dr Sajmon Sing otkriva matematiku koju krije gotovo svaka epizoda, počev od prve u kojoj beba Megi nonšalantno spaja kocke formirajući reč EMCSQU, aluzija na čuvenu Ajnštajnovu formulu E=mc2.

I mnoge druge epizode sadrže suptilne i manje suptilne reference na poznate teoreme, konjugacije i jednačine.

Dr Sing, bivši fizičar CERN-a i autor bestselera "Poslednja Fermaova teorema", otkriva, takođe, da u timu scenarista serije ima nekoliko doktora matematičkih nauka, od kojih je jedan upisao studije na Harvardu sa 16 godina.

Američki časopis "TV Gajd" nedavno je sastavio listu 10 najboljih crtanih serija svih vremena, na kojoj je prvo mesto zauzela kultna porodica Simpson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track