PREDSTAVA U NOVOM RUHU: Maratonke trče počasni krug

Zvezdara teatar sprema veliku poslasticu u novoj sezoni

PREDSTAVA U NOVOM RUHU: Maratonke trče počasni krug

Pop kultura -
Topalovićke će igrati Neda Arnerić, Ljiljana Dragutinović, Minja Filipović, Beta Đorevska i Katarina Žutić, a Bilju Pitonku Tijana Dapčević
1 / 4

Zvezdara teatar sprema veliku poslasticu u novoj sezoni!Za nekoliko dana kreću probe za predstavu „Maratonci trče počasni krug“, po tekstu Dušana Kovačevića, a u adaptaciji i režiji Milice Kralj. U novoj verziji Topaloviće će zameniti Topalovićke.- Na ideju da se radi predstava nisam došla sama. Sa mnom je kontaktirala glumica Minja Filipović, u ovom slučaju producentkinja, i ponudila da režiram komad. Ona je u svojoj školi glume imala višak malih glumica, pa je „Maratonce“ silom prilika pretvorila u „Maratonke“. To je ispalo izuzetno duhovito, pa je poželela da male glumice zameni velikim i upusti se u produkciju. Čak nije znala da je pre petnaestak godina Jagoš Marković došao na istu ideju u Novom Sadu. Meni se to učinilo interesantnim i evo nas, posle skoro godinu dana, pred prvom probom - kaže Milica Kralj za Kurir i dodaje:- Likovi će dobiti imena adekvatno preobražena u ženska odnosno muška - od Maksimilijanke preko Kristijana do Mirke.Topalovićke će igrati Neda Arnerić (Maksimilijanka), Ljiljana Dragutinović (Aksentija), Minja Filipović (Milutinka), Beta Đorevska (Laki) i Katarina Žutić (Mirka), Bilju Pitonku tumači pevačica Tijana Dapčević, služavka Olja postaje Oliver i igraće ga Aleksandar Alač, dok će se Miki Damjanović pojaviti Kristijan, a Hristina Popović kao Đenka.- Pokušala sam da spojim glumce s kojim sam ranije lepo sarađivala i one s kojima nisam imala prilike da radim a želela sam. Takođe, htela sam da se to poklopi sa željama produkcije i pozorišta, a i s mojom jedinom željom - da možemo da se radujemo dok stvaramo i dok se igramo. Entuzijazam se podrazumeva kod svih nas koji se pozorištem bavimo jer je situacija katastrofalna - objašnjava ćerka legendarnog Petra Kralja.

Dušan Kovačević nam pomaže savetimaIdeje da se radi nova verzija „Maratonaca“ veoma se dopala autoru teksta Dušanu Kovačeviću.- Imamo tu sreću da nam gospodin Kovačević pomaže svojim dragocenim savetima, a pretpostavljam da on ima pravo da bude jednako zaintrigiran koliko i zapitan, pogotovo što je gledao toliko antologijskih izvođenja. U pozorištu ne postoje garancije, ali mora biti radosti, inače smisla nema - kaže Milica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track