Jesenja hrana uz koju ćete mršaviti

Ukusno i zdravo

Jesenja hrana uz koju ćete mršaviti

Pop kultura -
Osim što su lako dostupne, većina ovih namirnica je odlična za topljenje masti

Jesen nam donosi mnoge ukusne plodove koji, osim što će nam ispuniti kuhinju mirisima, mogu biti izuzetno korisni za zdravlje, a pogotovo za skidanje kilograma.

Osim što su lako dostupne, većina ovih namirnica je odlična za topljenje masti...

Kesten, recimo, ima priličnu količinu vitamina C, što nije karakteristika orašastih plodova. Osim toga, kesten obiluje skrobom, koji može biti veliki energetski potencijal, a masti skoro i da nema pa se preporučuje svima koji žele da utole glad i izbegnu nezdrave grickalice.

Bundeva je drugo čudo jeseni, koje često nazivamo još i kraljicom jeseni, i to s pravom, jer ima samo 28 kalorija na 100 grama. Bundeva je puna složenih ugljenih hidrata koji će održavati nivo šećera u krvi, a beta karoten i vitamini B, C i E grupe čine ovu namirnicu odličnom za vas. Ubrana bundeva može ostati sveža i do godinu dana, ali ako je ispečete u rerni dobićete za tren oka brz i zdrav obrok koji ne goji.

Prokelj ima samo 43 kalorije na 100 grama, a pored toga ima i jedinstven sastav nutrijenata - folnu kiselinu, kalcijum i magnezijum, vitamine A, B i C.

Još jedna odlična namirnica koju svakako ne treba preskočiti ove jeseni je šipak ili nar koji je prepun antioksidanasa koji štite organizam od slobodnih radikala, a osim toga obiluje vlaknima i folnom kiselinom. Za sve one koji žele da se reše viška, šipak je odličan jer smanjuje mogućnost taloženja masnoća u organizmu, a preporučuje se da se jede svež.

Mandarina je čudotvorna za vašu kožu jer je čini blistavom i svežom. Obiluje kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i cinkom, uz vitamine B i C, a poznato je da vitamin C ubrzava topljenje masnoća u telu i pomaže u proizvodnji L-karnitina, ubrzivača metabolizma koji dodatno sagoreva masti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track