OVO JE PRAVI DEL BOJ: Uvek je govorio da će biti milioner!

Nije mućka

OVO JE PRAVI DEL BOJ: Uvek je govorio da će biti milioner!

Pop kultura -
Lik Dereka Trotera odgovara profilu trgovca Dereka Hoklija, koga je poznavao pisac Džon Salivan

Derek Troter, alijas Del Boj, je profil trgovca Dereka Hoklija, čiji se karakter gotovo poklapa sa likom iz čuvenih "Mućki". Hokli, ne samo da je voleo da bude prekriven zlatnim nakitom i zaštićen kaputom od kamilje kože, već je redovno članovima svoje porodice govorio „bićemo milioneri“!

Džejson je Hoklija upoznao kada je radio kao električar skoro 20 godina pre nego što je pisac Džon Salivan osmislio „Mućke“ a u seriji nije oslikan samo njegov smisao za stil već i akcenat, maniri i poznate fraze. Dejvid tvrdi da mu je inicijalno ponuđena uloga deke u seriji, ali je on insistirao da proba da se okuša u ulozi Dereka Trotera nakon što je pročitao scenario i pomislio – „ja poznajem ovog čoveka“.

„Dok sam radio kao električar naišao sam na trgovca nazvanog Derek Hokli – čoveka u kaputu od kamilje dlake, sa besprekorno zalizanom kosom i elegantnim izgledom. Imao je kokni akcenat sa kojim ste nekoga mogli da povredite. Dok sam čitao scenario tačno sam mogao da ga zamislim“, priseća se Džejson.

Dok je renovirao stanove i dok je prodavao stari nameštaj tokom noći pokušavajući da zaradi novac, Hokni je uvek insistirao na besprekornom izgledu i prezentaciji. A čini se da je i kombi sa tri točka inspirisan žutim Aston Hilijem koji je bio poklon njegovoj ženi.

Dok su scenaristi smatrali da bi Del Boj, koji je živeo u Pekamu, trebalo da ima neuredan izgled i višak kilograma, Dejvid se opirao toj ideji.„Insistirao sam da lik bude više nalik Hokniju – kokniju koji se oblači kao maneken ali pričao kao radnih sa dokova. On je postao lik koji sam preuzeo za Dereka Trotera“, tvrdi Džejson. Uprkos svemu, mnogi tvrde da Hokli, baš kao i Derek Troter, ima veliko srce i neverovatan smisao za humor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track