DANI ZORANA RADMILOVIĆA: Devet predstava bori se za nagrade

Festival u Zaječaru

DANI ZORANA RADMILOVIĆA: Devet predstava bori se za nagrade

Pop kultura -
Premijerno će biti izvedena predstava „Skupljač“ po Mihailovićevom tekstu, u adaptaciji i režiji Irfana Mensura i izvođenju pozorišta „Zoran Radmilović“

Sećanje na velikog umetnika.Polaganjem cveća na spomenik Zoranu Radmiloviću u Zaječaru je počeo jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji - Dani Zorana Radmilovića.

- Jedva čekamo da na pozornicu u zaječarskom teatru stupe glumci koji će odigrati odabrane predstave Zoranu u čast - istakao je Miljan Gogić, upravnik pozorišta, organizatora ovih svečanosti, koje se održavaju po 22. put.Inače, sinoć, predfestivalske večeri, Zijah Sokolović odigrao je svoj čiveni „Cabares, Cabarei“, a večeras će prigodnom besedom akademika Dragoslava Mihailovića festival i zvanično biti otvoren. Premijerno će biti izvedena predstava „Skupljač“ po Mihailovićevom tekstu, u adaptaciji i režiji Irfana Mensura i izvođenju pozorišta „Zoran Radmilović“. Bilo je planirano da predsednik žirija bude Jovan Ćirilov, ali on je otkazao učešće zbog bolesti, pa je na njegovo mesto postavljena glumica Đurđija Cvetić.U okviru manifestacije, koja traje do 2. novembra, u takmičarskom programu biće izvedeno devet predstava. Nagrada za životno delo biće dodeljena Miri Stupici, koja, nažalost, neće moći da prisustvuje.(S. Ž.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track