Ko prvi umire u horor filmovima?

Ipak nisu crnci

Ko prvi umire u horor filmovima?

Pop kultura -
Jedan američki sajt analizirao je dvadeset pet horora,a cilj ove mini-analize bio je da se konačno utvrdi istina – ko to najčešće umire prvi u ovim filmovima strave i užasa

Premda u Holivudu postoji nepisano pravilo da "crnac uvek umire prvi", kada su horor filmovi u pitanju, najnovije istraživanje pokazalo je da je to samo još jedan urbani mit. Na žalost mogih belkinja.

Horor filmovi služe da nas suoče sa strahovima, nateraju nas da ih preispitamo i otkrijemo njihovo poreklo, a neki od ovih filmova tu su samo da nas zabave u bisokopskom mraku ili tami spavaćih soba. Nije ni čudo što je i ovaj žanr podlegao klišeima, pa se tako čini da većina horor filmova sastoji od već utvrđenih obrta u kojima se zna šta glavni junak sme, a šta ne sme da uradi, ko će prvi da umre a ko će da preživi.

U susret ovogodišnjoj Noći veštica, jedan sajt analizirao je dvadeset pet horora, među kojima su filmovi "Vrisak", "Znam šta ste radili prošlog leta", "Petak 13", "Isterivač đavola", "Ajkula"... Cilj ove mini-analize bio je da se konačno utvrdi istina – ko to najčešće umire prvi u ovim filmovima strave i užasa.

Ispostavilo se da su to belkinje, iako je nepisano (često i kritikovano) pravilo da, bar kada je američka produkcija u pitanju, crnac uvek umire prvi.

Oni su došli do zaključka da je u više od polovine pogledanih ostvarenja (52%) jedna od belkinja umrla prva u filmu. Na drugom mestu našli su se belci (24%), a potom slede crnci (12%) i crnkinje (8%).

http://www.youtube.com/watch?v=UTWf9QGdJCQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track