LAZAR RISTOVSKI: Ravna gora neće podeliti Srbiju!

Serija o Draži Mihailoviću i četnicima

LAZAR RISTOVSKI: Ravna gora neće podeliti Srbiju!

Pop kultura -
O partizanima je napravljeno oko 300 filmova, bilo bi fer napraviti stotinak ostvarenja ne samo o četnicima, već i o Prvom svetskom ratu i Balkanskim ratovima, rekao je proslavljeni srpski glumac

Glumac Lazar Ristovski rekao je da serija "Ravna gora", čije emitovanje kreće na RTS u nedelju" neće stvoriti nove podele i kaže da bi, pošto je o partizanima napravljeno oko 300 filmova, bilo fer napraviti stotinak ostvarenja ne samo o četnicima, već i o Prvom svetskom ratu i Balkanskim ratovima.

U seriji Lazar Ristovski glumiti generala Boru Mirkovića, jednog od organizatora puča 27. marta 1941. godine, nakon kog je kralj napustio zemlju.

"Kada se govori o ovoj seriji prvo treba pomenuti Radoša Bajića, koji je napisao sjajan scenario, odlično izrežirao i izvukao sve što se moglo izvući iz sjajnih glumaca koje je okupio. Mislim da je napravio sjajan rezultat“, istakao je Ristovski.

Govoreći o liku kojeg glumi, Ristovski kaže da je brigadni general Bora Mirković bio, pre svega, veliki patriota."O njemu se vrlo malo zna. Učestvovao je u Balkanskim ratovima, Prvom, ali na neki način i u Drugom svetskom ratu. Dakle, čovek koji je ceo svoj život posvetio Srbiji na najmoralniji i najispravniji način", objasnio je srpski glumac.

On je, nažalost, kako Ristovski kaže, doživeo tragediju kada je polomio obe noge, a Englezi su ga evakuisali u Egipat."Bio je engleski čovek. Da ne kažem špijun, pošto je to nekad ružna reč. Ali on jeste bio na neki način engleski čovek i on je čovek koji je organizovao taj 27. mart. Uprkos svemu, bio je veliki patriota i general", istakao je Ristovski.

Srpski glumac je rekao da ovo nije priča samo o Draži Mihailoviću, već o jednom intrigantnom vremenu i srpskim podelama.

"Duško Kovačević ima onu knjigu o 20 srpskih podela, ali ja, nažalost, mislim da mi imamo mnogo više. Jedna od tih podela je i ona na četnike i partizane. Pošto je o partizanima napravljeno oko 300 filmova, mislim da bi bilo fer napraviti stotinak ostvarenja ne samo o četnicima, već i o Prvom svetskom ratu i Balkanskim ratovima", rekao je legenda srpskog glumišta.

http://www.youtube.com/watch?v=u5CcxAeWX4k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja