U nekoliko koraka do punijih usana

Uputstvo za žene

U nekoliko koraka do punijih usana

Pop kultura -
Izdvojite posebnu četkicu za zube i kružnim pokretima masirajte usne. Tako ćete ukloniti mrtvu kožu, ali i stimulisati cirkulaciju, pa ćete dobiti punije usne

Mnoge devojke žude za velikim i punim usnama kakve imaju holivudske zvezde. Osim filera, postoje i drugi načini kako da učinite da vaše usne vizuelno deluju veće. Bitno je da usne redovno njegujete, da radite piling.

Četkica za zube vam tu može pomoći. Izdvojite posebnu samo za ovu namjenu i kružnim pokretima četkicom masirajte usne. Tako ćete ukloniti mrtvu kožu, ali i stimulisati cirkulaciju, pa ćete dobiti punije usne.

Piling možete uraditi i sa mešavinom smeđeg šećera, meda, soka od limuna i maslinovog ulja. Tu smesu lagano utrljavate na usne (15 do 20 minuta) i nakon toga uklonite mlakom vodom. Posle stavite balzam za usne ili sjaj.

Da biste usne učinili bujnijim i većim na prirodan način možete se poslužiti jednim starim trikom. Kap ulja peperminta pomešajte sa malo balzama i tu smjesu nanesite na usne. Osetićete malo peckanja zbog peperminta i zato ne trebate sa njim pretjerivati. Jedna kapljica je dovoljna da vaše usne na neko vrijeme budu prirodno bujnije. Umjesto peperminta možete koristiti i ulje cimeta.Med vam može poslužiti kao prirodni balzam i sjaj za usne. Neguje ih, čini ih mekanim i sjajnim. Još jedan piling vam može pomoći da imate punije usne. U posudici pomešajte 1/2 kašičice hidratantne kremice, 1/4 kašičice svježe mljevene kafe i 1/4 kašičice soli. Smesu nanesite na usne i masirajte pet minuta. Usne nakon toga obrišite sa peškirićem namočenim u mlaku vodu.

Usne njegujte i zdravom ishranom, a poželjno je da pijete 2 do 3 čaše vode sa svežim sokom limuna. Na taj način one će biti mekše, a uz to i na zdrav način čistite organizam.

Na kraju vam ostaje i šminka. Pazite da tu ne preterujete, jer onda svi ovi saveti padaju u vodu. Usne obrubite sa olovkom u boji sličnoj nijansi vaših usana. Olovku nanesite na rubove i lagano je razmrljajte. Koristite svetlije nijanse, jer su one dobre za punije usne (bež, ružičasta, boja mesa, boja breskve, ..) Izbegavajte tamnije. Stavite i malo bele olovke iznad same linije usana.Bezbojni balzam sa blagim sjajem namažite tačno iznad usana - na predelu između nosa i linije gornje usne. Dodavanjem sjaja na ovo područje stvara se iluzija punijih usana. Zatim namažite hidrantni karmin koji u sebi sadrži visoki sjaj. Finalni dodir odradite ukrašavanjem donje usne, na čijoj ćete sredini u maloj količini ostaviti trag sjajnog balzama koji ste prethodno naneli iznad usne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track