FIFI OTVORENO: Govorili su da je u mene ušao đavo!

Oduvek znao da je drugaćiji

FIFI OTVORENO: Govorili su da je u mene ušao đavo!

Pop kultura -
Filip Janevski je do 12. godine živeo u senci, a onda je shvatio da ne želi više da se krije, objašnjavajući kako je uvek znao da se u njemu krije devojčica koja želi da bude oslobođena

Filip Fifi Janevski (22), transeksualac iz Makedonije koju je prošao prvi krug u najgledanijem šou programu na svetu X Factor, otkrio je da su ga su svi osuđivali i da se deca nisu smela družiti s njim jer je loš primer.

"Svi su me osuđivali, govorili su da je u mene ušao đavo, a svojoj deci su branili da se druže sa mnom, jer sam "loš primer". Trpela sam osude koje bi i odraslima bile strašne, a kamoli detetu, počinje svoju ispovest Fifi je, kako sama kaže, oduvek znala da je drugačija od svojih vršnjaka, ali da joj je, dok je bila mala, bilo mnogo teško da shvati šta nije u redu sa njom.

"Što sam bila starija, sve više sam osećala nemir koji niko nije mogao da razume. Počela sam da se zatvaram u sebe, jer nisam želela da povredim roditelje i drage ljude. Do 12. godine sam živela u senci, a onda sam shvatila da ne želim više da se krijem i budem nešto što nisam", rekao je Fifi, objašnjavajući kako je uvek znala da se u njoj krije devojčica koja želi da bude oslobođena.

Fifin životni put nakon što je počela da se iskazuje kao žensko, bio je sve samo ne lak. Početak je bio najteži. Većina vršnjaka nije mogla da je razume i prihvati, na svakom koraku su je ogovarali i osuđivali. Iako je postojala šačica onih koji su je voleli baš takvu kakva jeste, morala je da trpi uvrede koje bi bile strašne i za nekog starijeg, a kamoli za dete.

"Govorili su da je u mene ušao đavo, roditelji su deci zabranjivali da se druži sa mnom, jer sam, zbog toga što sam želeo da budem žensko, loš primer za njih. Kao mala sam naučila koliko svet može da bude okrutan i nemilosrdan. Ponekad sam se stvarno osećala odbačeno i usamljeno. Put kojim koračam je težak, ali znam da se vredi boriti kad se boriš za sebe. Što sam starija, preda mnom su sve veći izazovi, ali se sada osećam dovoljno jakom da ih savladam, a diskriminaciju se trudim da ignorišem i da me ne povređuje", rekla je Fifi.

http://www.youtube.com/watch?v=z1OI5e2IHLY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track