Upoznajte najuticajnije tinejdžere u 2013. godini
Foto: Rojter

Mladi i neverovatni

Upoznajte najuticajnije tinejdžere u 2013. godini

Pop kultura -
Prva na listi je borac za obrazovanja Malala Jusafzai iz Pakistana, a na listi su i imena popun pevača Džastina Bibara i Malie Obame, ćerke predsednika SAD

Listu najuticajnijih tinejdžera u ovoj godini napravio je ugledni američki časopis "Tajm". Na spisku se nalaze neka poznata imena, ali i imena za koja će se tek čuti.Malala Jusafzai - 16 godinaOva je tinejdžerka upucana je u glavu 2012. godine i jedva preživela. Ona je ranjena dok se autobusom vraćala iz škole, a postala je žrtva talibana jer se zalagala za bolje uslove školovanja devojaka u Pakistanu. Srećom, oporavila se i nastavila sa svojim aktivizmom. Kako kaže, bori se za bolje obrazovanje sve dece na svetu. Dobila je niz nagrada i bila nomininovana i za Nobelovu nagradu.Lorde – 17 godinaPunim imenom Ela Jelić Okonor, dolazi sa Novog Zelanda, a ima i hrvatske korene. Proslavila se svojim singlom 'Royals'. Devojka sama piše stihove i muziku, a svojevremeno je odbila da ide na turneju sa Keti Peri rekavši da to jednostavno ne bi bilo u redu.

Lidia Ko – 16 godinaIgra golf za Novi Zeland iako je rođena u Južnoj Koreji. Nakon samo 23 odigrana turnira peta je među ženskim golferima na svetu i najmlađa je takmičarka koja je osvojila neki profesionalni golferski turnir.Nick Daloisio – 18 godinaOsmislio je aplikaciju za mobilne telefone za čitanje vesti i prodao je kompaniji Jahu kad je imao 17 godina.

http://www.youtube.com/watch?v=LIdWue-yh3o
Misi Franklin
http://www.youtube.com/watch?v=NN6EGzm2g40
Ionut Budistenau Malia Obama Maja Van Vagenen Džastin Biber Bet Rekles
http://www.youtube.com/watch?v=Pt_gH42PzNc
Kloi Grejs Moretz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track