145 GODINA NARODNOG POZORIŠTA: Srpska trilogija rasplakala publiku

Veliki jubilej u Beogradu

145 GODINA NARODNOG POZORIŠTA: Srpska trilogija rasplakala publiku

Pop kultura -
U poslednjoj sceni srpski vojnici ginu u jurišu, a na sceni ostaju Ivan Bosiljčić i Vuk Kostić i tiho pevaju „Tamo daleko“
1 / 24

Rođendan uz premijeru.Zvanična proslava velikog jubileja obeležena je prvim izvođenjem antiratne drame „Srpska trilogija“, po romanu Stevana Jakovljevića. Mnogi u publici su brišući suze odgledali poslednju scenu, u kojoj srpski vojnici na Solunskom frontu ginu u jurišu na Bugare, a na pozornici ostaju Ivan Bosiljčić i Vuk Kostić i tiho, uz jecaje, započinju pesmu „Tamo daleko“.Potom im se pridružuju i ostali glumci, pa 16 umetnika na sceni izvodi čuvenu numeru, da bi na kraju doživeli ovacije gledalaca. Iako predstava govori o teškim trenucima koje ratnici provode u rovu, publika se tokom izvođenja i smejala, i to zahvaljujući Milenku Pavlovu, koji tumači lik Živorada, i njegovim replikama.Proslava rođendana nacionalnog teatra juče pre podne uveličana je i tradicionalnom dodelom nagrade „Raša Plaović“ za najboljeg glumca svih pozorišnih scena u prestonici, a dobio ju je Vojin Ćetković, za ulogu Otela u istoimenom komadu Vilijama Šekspira, koji se izvodi na sceni JDP.U prvim redovima bilo je mnogo poznatih ličnosti, među njima i ministar privrede Saša Radulović, Jovan Ćirilov, Jelena Tomašević, Predrag Ejdus, Danijela Buzurović, Radoslav Pavlović, Iva Štrljić, Vjera Mujović, Milka Forcan, Vladimir Božović, Jelisaveta Orašanin, Nela Mihajlović i Rastko Janković.

Delili tešku sudbinu... Srpski vojnici i oficiri
Delili tešku sudbinu... Srpski vojnici i oficiri

Blistali… Milenko Pavlov i Ivan Bosiljčić
Blistali… Milenko Pavlov i Ivan Bosiljčić

ČestitamoVUK SLAVIO ROĐENDANVuk Kostić je imao dva razloga za slavlje. On je na sceni s kolegama iz predstave „Srpska trilogija“ Vukom Saletovićem, Pavlom Jerinićem, Ivanom Zablaćanskim, Stefanom Buzurovićem i drugima proslavio 34. rođendan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track