PAKLENE VOŽNJE: Poznati koji su stradali u udesima

Poslednji krug

PAKLENE VOŽNJE: Poznati koji su stradali u udesima

Pop kultura -
Tragedija u kojoj je život izgubio glumca Pol Voker je samo jedna u nizu saobraćajnih nesreća u kojima su stradale poznate ličnosti

Ono što je trebalo da bude prijatna vožnja po kraju završilo se kao neverovatna tragedija u kojoj je život izgubio glumca Pol Voker, zvezda franšize "Paklene ulice". Voker koji je imao 40 godina bio je na mestu suvozača kada se "porše" njegovog prijatelja zakucao u stub i zapalio.Ovo je samo jedna u nizu saobraćajnih nesreća u kojima su stradale poznate ličnosti. U sličnim udesima život su izgubili Džejms Din, Grejs Keli, princeza Dajana, Toše Proeski, Ljubiša Stojanović Luis, Silvana Armenulić, Nebojša Saveljić, Dražen Petrović...

LuisLjubiša Stojanović Luis je poginuo 31. jula 2011. kod naselja Feketić. Auto kojim je upravljao iz neutvrđenih razloga je prešao na suprotnu stranu i sudario se sa drugim kolima.

Toše ProeskiNesreća u kojoj je stradao makedonski pevač Toše Proeski dogodila 2007. se na putu Zagreb - Lipovac. U trenutku nesreće pevač se nalazio na mestu suvozača. Imao je samo 26 godina.

Darko RadovanovićPevač Darko Radovanović (36) poginuo je 2011. godine na obilaznici kod Ostružničkog mosta. U teškoj saobraćajnoj nesreći stradao je i njegov menadžer Aleksandar Milošević (41), koji je upravljao „mercedesom.

Nebojša Saveljić

Nebojša Saveljić, član "Montenigersa", poginuo je u 28 godini (1999) u nesreći na putu Podgorica - Cetinje, kada je automobil udario u stenu. Nastradali su i njegova devojka Tanja i prijatelj Aca.

Silvana Armenulić

Pevačica Silvana Armenulić poginula je 10. oktobra 1976. godine u saobraćajnoj nezgodi na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari. Zajedno sa njom poginula je i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je vozio kola.

Dražen Ričl

Dražen Ričl, pevač sarajevske grupe Crvena jabuka, 18. septembra 1986. godine doživeo saobraćajnu nezgodu kada je sa Zlatkom Arslanagićem i Aljošom Buhom pošao na koncert u Mostar. Aljoša Buha je nastradao na licu mesta, a Ričl je prebačen za Beograd na VMA zbog teških telesnih povreda, ali je dve nedelje kasnije, 1. oktobra 1986. godine, preminuo.

Ena BegovićHrvatska i jugoslovenska glumica Ena Begović (40) poginula je 15. avgusta 2000. na ostrvu Brač. Vozilo u kom se nalazila glumica sletelo je s puta i prevrnulo se. U nesreći je teško povređena glumičina majka Tereza, dok je Enina jednoipomesečna ćerka Lara prošla sa nekoliko manjih povreda.

Dolores Lambaša

Hrvatska glumica Dolores Lambaša (32) poginula je 23. oktobra 2013. u saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda. Za volanom je bio njen kolega glumac Stojan Matavulj, koji je bio lakše povređen.

Dragan Mance

Fudbaler Partizana Dragan Mance poginuo je u saobraćajnoj nezgodi na putu Beograd - Novi Sad, na delu koji prolazi kroz Zemun, u svojoj 23. godini. Draganova devojka je bila Emilija Erčić nekadašnja jugoslovenska rukometašica.

Radivoje Korać ŽućkoKošarkaš Radivoj Korać poginuo je u 30. godini u saobraćajnoj nesreći 2. juna 1969. kod sela Kamenice, 12 kilometara od Sarajeva, posle utakmice između reprezentacije Jugoslavije i selekcija Bosne i Hercegovine.

Dražen PetrovićDražen Petrović, jugoslovenski i hrvatski košarkaš, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj 7. juna 1993. Petrović je karijeru započeo u Šibenci, nastavio u Ciboni i Real Madridu, sa kojima je imao najviše uspeha. Karijeru ja kasnije nastavio u NBA klubovima Portland Trejlblejzersi i Nju Džerzi Netsi.

Džejms Din

Američki glumac, sinonim zlatnog perioda Holivuda i večiti buntovnik, imao je samo 24 godine kada je poginuo 30. septembra 1955. godine. Vozio je tada "porše spajder", a nastradao je u Kaliforniji. Nesreća se dogodila zbog prebrze vožnje.

Grejs KeliGlumica i princeza od Monaka je poginula 13. septembra 1982. godine. U trenutku nesreće u kolima je bila i njena ćerka Stefani, koja je preživela. Glumica je prebačena u bolnicu, ali je preminula sutradan.

Princeza DajanaPrinceza od Velsa (36) poginula je 31. avgusta 1997. u nesreći koja se dogodila u Parizu. S njom je poginuo i verenik Dodi al Fajed.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track