Na koji kompliment žene najviše padaju?

Saznajte

Na koji kompliment žene najviše padaju?

Pop kultura -
Više od 2.000 muškaraca i žena učestvovalo je u istraživanju u kojem je otkriveno da se na prvom mestu komplimenata, koje jedan muškarac može uputiti ženi, nalazi upravo taj o vitkoj figuri

Najbolji način da udovoljite ženi i osvojite njeno srce jeste da primetite i kažete joj da je smršala, otkrila je nova studija.

Više od 2.000 muškaraca i žena učestvovalo je u istraživanju u kojem je otkriveno da se na prvom mestu komplimenata, koje jedan muškarac može uputiti ženi, nalazi upravo taj o vitkoj figuri.

Čak 43 posto žena opsednuto je svojom težinom i najsrećnije su kada okolina primeti njihovu vitku liniju. Četiri od deset žena čini srećnim to kada muškarac kaže da imaju lep osmeh. Ono što žene još vole čuti jeste i da lepo mirišu, imaju lepu kosu, prekrasne oči, da im lepo stoji određena boja.

Ženama nikada ne smete reći da su debele. Na popisu nepoželjnih komentara su i da izgledaju umorno, neraspoloženo ili da liče na jednog od roditelja.

"Žene su kompleksna bića i muškarci greše kada misle da ne mogu pogrešiti sa davanjem komplimenata. One najviše vole komplimente koji sugerišu da su lepe, imaju lepe zube, usne, kosu ili noge. Međutim, ukoliko joj spomenete nešto što ima veze s kilažom, sve će krenuti po zlu", tvrdi predstavnik kompanije koja je radila istraživanje.

Samo 50 posto žena dobro podnosi komplimente, a na nesreću muškaraca, čak 36 posto njih pogrešno razume lepe reč,i pa će tako, ako joj kažete da ima obline, ona to protumačiti kao da je debela. Na komentar da su lepo našminkane, 14 posto njih će pomisliti da su preterale.

"Zbog toga većina muškaraca strahuje od deljenja komplimenata. Samo ga treba pravilno formulisati kako ga žena ne bi pogrešno shvatila", rekli su autori studije poručivši da muškarac ženi mora dati barem jedan kompliment svaki dan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track