Veliko finale Bajage i Instruktora u Novom Sadu
Foto: Aleksandar Kamasi

Daljina, dim i prašina

Veliko finale Bajage i Instruktora u Novom Sadu

Pop kultura -
Tokom dvoipočasovnog nastupa više od 3.500 Novosađana, ali i fanova koji su potegli iz drugih republika bivše Jugoslavije i susedne Rumunije, Bajaga i Instruktori su "otprašili" i stare hitove kao što su "Godine prolaze", "Verujem, ne verujem"i "220"
1 / 5 Foto: Aleksandar Kamasi

NOVI SAD - Izuzetno uspešnu 2013. godinu i turneju "Daljina, dim i prašina" Bajaga i Instruktori završili su u novosadskom Spensu, koncertom posebnim po prvom izvođenju uživo pesme "Mladost", gostovanju Dejana Cukića i nesvakidašnjem finalu "All You Need Is Love (Samo nam je ljubav potrebna)", uz pomoć četvorice "Bitlsa", odnosno članova tribjut benda Bestbit!

Bend Momčila Bajagića krenuo je sinoć na neobičan način - sedeći u stolicama dok su svirali bluz "Stari put za Novi Sad", po kome je prigodno nazvan koncert u velikoj dvorani Spensa.

Sa CD albuma "Daljina, dim i pradina", povodom koga je turneja počela još u junu 2012. godine, izvedene su i "Ako treba da je kraj", "Suza" i "Još jednom".

Tokom dvoipočasovnog nastupa više od 3.500 Novosađana, ali i fanova koji su potegli iz drugih republika bivše Jugoslavije i susedne Rumunije, Bajaga i Instruktori su, na sveopšte oduševljenje, "otprašili" i stare hitove kao što su "Godine prolaze", "Verujem, ne verujem"i "220".

http://www.youtube.com/watch?v=EP2yhUhMR-Y

Žika Milenković je imao svoj blok pesama, koji su činili hit Baba "Ko me ter"o", uz "Život je nekad siv" i "Veselu pesmu", a posle dužeg vremena izvedene su "Marlena" i "Vidi šta sam ti uradio od pesme mama" i to uz pomoć nekadašnjeg člana benda Dejana Cukića koji je svojom posebnom energijom i glasom zaradio ovacije publike u Spensu.

Na koncertu je premijerno izvedena "Mladost" - pesma koju je Bajaga uradio nedavno za mjuzikl "Ženidba i udadba" beogradskog Pozorišta na Terazijama. Posle "Tišine", "Tamare" i "Mojih drugova" i višeminutnih ekstatičnih poziva da se vrate na pozornicu, Bajaga, Žika, Loki, Cvele, Čeda i Kića na drugom bisu izveli su veličanstvenu baladu "Zažmuri" i žestoku "Samo nam je ljubav potrebna", u čijem su se završnom delu "All You Need Is Love" na binu popeli Cukić i Bestbitovci (The Bestbeat), prigodno odeveni u Bitlse iz faze Sgt.

http://www.youtube.com/watch?v=_WgIihFKz8Q

Pepper-a, koji su u svojstvu predgrupe otvorili koncert.Koncertom u Novom Sadu Bajaga i Instruktori završili su turneju povodom CD albuma "Daljina, dim i prašina" na kojoj je bend svirao velike koncerte i festivale u Beogradu (Kalemegdan, Beer fest), Zagrebu (Šalata), Ljubljani (Tivoli), Sarajevu (Dom mladih), Nikšiću (Lake fest), Kragujevcu (Arsenal fest).

Prvi nastup u 2014. godini, u kojoj Bajaga i Instruktori proslavljaju 30 godina postojanja, biće 1. januara u Budvi, na bini ispred Starog grada, a povodom jubileja sviraju 6, 7. i 8. marta u Tvornici u Zagrebu, gradu u kome je beogradski bend održao prvi koncert u karijeri 12. aprila 1984. godine u kultnom klubu "Kulušić"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja