CRNAC A NACISTA: Francuskom komičaru zabranili predstavu zbog antisemitizma

Žalio se

CRNAC A NACISTA: Francuskom komičaru zabranili predstavu zbog antisemitizma

Pop kultura -
Za predstavu pod nazivom "Zid", koja je trebalo da bude izvedena u nantskom pozorištu "Zenit", prodato je više od 5.000 karata

PARIZ - Francuski komičar Dijedon Mbala Mbala, koga vlada optužuje za antisemitizam, uložio je danas žalbu na odluku Vrhovnog suda kojom je zabranjen njegov šou.

Odlukom Vrhovnog suda, poništena je odluka Administrativnog suda u Nantu da se ukine zabrana na sporni šou koji je trebalo da bude izveden u tom gradu na zapadu zemlje.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals je, međutim, uložio žalbu na tu odluku Vrhovnom sudu, koji je potom doneo konačnu odluku da spornu predstavu zabrani.

Sudije najvišeg administrativnog suda u Francuskoj donele su odluku da zabrane šou uprkos tvrdnjama Dijedoneovih advokata da je time prekršena njegova sloboda izražavanja.

Za predstavu pod nazivom "Zid", koja je trebalo da bude izvedena u nantskom pozorištu "Zenit", prodato je više od 5.000 karata.

Francuski predsednik Fransoa Oland podržao je inicijativu da se kontroverznom komičaru zabrani da izvodi šou koji je u široj javnosti osuđen kao antisemitski.

http://www.youtube.com/watch?v=_FLSxJJ7TCE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track