DE NIRO OTKRIO PORODIČNU TAJNU: Moj otac je bio gej!
Foto: Dejli Mejl

Oprostio mu napuštanje porodice

DE NIRO OTKRIO PORODIČNU TAJNU: Moj otac je bio gej!

Pop kultura -
Bile su mi tri godine kad su se razišli. Tata više nije hteo da živi u laži pa je majci priznao da voli muškarce, rekao je De Niro

Oskarovac Robert De Niro snimio je dokumentarac u čast ocu po kome je dobio ime. Iako je ostavio njegovu majku i njega, glumac mu je baš sve oprostio.

"Bile su mi tri godine kad su se razišli. Tata više nije hteo da živi u laži pa je majci priznao da voli muškarce", kaže De Niro (70) u filmu.

Zvezda filmova "Kazino", "Taksista", "Vrućina" i "U dobru i u zlu" čekao je više od 30 godina kako bi otkrio porodičnu tajnu. Iako organizuje filmski festival "TriBeCa", Robert je dokumentarac o ocu koji je umro 1993. godine od raka prostate odlučio da prikaže na festivalu "Sundance" u Solt Lejk Sitiju kako bi, kaže, sklonio pažnju sa sebe.

"Danas je teško biti gej. Zamislite samo kako je njemu bilo teško da se nosi sa tim teretom kad je to bila tabu tema", izjavio je De Niro na crvenom tepihu.

Sa ocem, koji se posle razvoda odselio, ali je ostao u Njujorku kako bi mu bio blizu, ostao je dobar do poslednjeg dana.

"Film sam snimio zbog dece. Hteo sam da upoznaju dedu i budu ponosni na njega", kaže De Niro. Najstariji sin i ćerka upoznali su dedu, a ostalih četvoro dece o njemu znaju samo ono što im je otac pričao.

Pokojni Robert bio je slikar, a sin imenjak još čuva njegov atelje u Njujorku. Dokumentarni film će se na američkoj televiziji prikazati ovo leto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track