Goran Paskaljević: Snimaću film na visini od 3.000 metara

Sprema novi projekat u Indiji

Goran Paskaljević: Snimaću film na visini od 3.000 metara

Pop kultura -
Nadam se da će se ova moja avantura i te kako isplatiti i da ću imati materijal za jedan snažan film, posebne vizuelne lepote, kaže reditelj

Neotkrivena zemlja na kraju sveta!Reditelj i scenarista Goran Paskaljević snimaće novi film u Indiji. Ideja o ovom projektu rođena je tokom dvomesečnog boravka našeg proslavljenog autora u dalekoj zemlji na jugu Azije.Ispod HimalajaPublika je tamo mogla da pogleda njegova najbolja dosadašnja ostvarenja.- U maju ću boraviti tri nedelje u Utarakandu, državi na severu Indije, koja se granici sa Tibetom i Nepalom. Ovaj prostor neobične prirodne lepote ispod Himalaja naziva se još i Zemlja bogova pošto se tamo nalaze najznačajniji hindu hramovi, a svake godine poseti je veliki broj hodočasnika. Po jednoj staroj legendi, i Isus Hrist je obišao ove predele u želji da otkrije tajnu drevnih indijskih mitova - kaže Paskaljević i dodaje:- Moj film, koji sam privremeno nazvao po imenu te svete zemlje, jeste savremena priča o čoveku, koji se posle mnogo godina provedenih u inostranstvu vraća korenima - u mesto odakle je potekao. Međutim, kada stigne u selo svog detinjstva, senke prošlosti se vraćaju, predrasude se suprotstavljaju modernom poimanju života i događaji kreću u nepredvidivom pravcu.Glavni glumac i saradnik na novom projektu biće veliki glumac Viktor Benardži iz Indije, koji je radio s poznatim autorima poput Polanskog, Dejvida Lina ili Satjadžita Reja.Neće biti lako- Viktor će mi pomoći u pisanju konačne verzije scenarija, a igraće i glavnu ulogu. On je u mladosti proveo tri godine putujući od sela do sela sa mulama natovarenim lekovima i odećom namenjenom siromašnim stanovnicima ruralnog Utarakanda. Ovo putovanje biće posebno uzbudljivo jer nije lako dopreti do naselja od kojih su neka na 3.000 metara nadmorske visine i do kojih treba dosta i pešačiti. Nadam se da će se ova moja avantura i te kako isplatiti i da ću imati materijal za jedan osoben, snažan film, posebne vizuelne lepote - zaključuje Paskaljević.

Cene ga... Isečci iz indijskih novina
Cene ga... Isečci iz indijskih novina

UtisciODUŠEVLJEN TADŽ MAHALOMIako je na dalek put otišao zbog posla, Paskaljević je u pratnji supruge Kristine obilazio istorijske znamenitosti Indije.- Najveći utisak na nas su ostavili država Radžastan i glavni grad Džajpur, kao i poseta čuvenom Tadž Mahalu. Jedan putopisac svojevremeno je zabeležio u knjigu utisaka da se svet deli na one koji su videli ovo mesto i one koji još nisu uspeli da posete taj magičan spomenik ljudske odanosti i ljubavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track