ZLOUPOTREBIO POLOŽAJ: Jedna pesma izbačena iz trke za Oskare!

Prekršena pravila

ZLOUPOTREBIO POLOŽAJ: Jedna pesma izbačena iz trke za Oskare!

Pop kultura -
Muzičar Brus Brouton, član Akademijinog muzičkog komiteta, komponovao je numeru Alone Yet Not Alone i zloupotrebio svoj položaj u organizaciji kako bi kontaktirao birače

LOS ANĐELES - Američka Akademija za film opozvala je nominaciju za Oskara za najbolju originalnu pesmu za "Alone Yet Not Alone" posto je autor numere prekršio pravila i mejlom pozvao glasače da razmotre njegovu pesmu.

Muzičar Brus Brouton, član Akademijinog muzičkog komiteta, komponovao je numeru za istoimeni film o hrišćanstvu. Akademija je, kako prenose mediji, juče saopštila da je Brouton zloupotrebio svoj položaj u organizaciji kako bi kontaktirao birače što je suprotno pravilima Akademije tokom kampanje za Oskare.

"Bez obzira na to koliko je komunikacija bla dobronamerna, koristeći trenutni položaj da promoviše svoje šanse je nepravedna prednost", naveo je predsedavajući Akademije Čerli Bun Ajsak. Brouton je saopštio da je "skršen" odlukom Akademije. On je naveo da ga je uništila konkurencija koja je imala mesece za promociju, a da je on samo zamolio ljude da čuju i njegovu pesmu.

U konkurenciji za Oskara za najbolju pesmu sada su ostali "Happy" iz "Grozan ja 2", "Let It Go" iz "Zaleđenog kraljevstva", "The Moon Song" iz filma "Ona" i "Ordinary Love" iz filma "Mandela: Long Walk to Freedom". Kada su objavljene nominacije za Oskare 16. januara list "Holivud riporter" preneo je da su se mnogi pitali kako ze Broutonova malo poznata numera iz takođe malo poznatog filma našla u konkurenciji iz koje su ispale poznatije pesme popularnijih umetnika ili većih filmova. Za Oskare za najbolju pesmu i muziku glasa 240 članova muzičkog odbora Akademije. Dodela Oskara biće održana 2. marta u Holivudu.

http://www.youtube.com/watch?v=BWVyVMbSzM4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track