DODELJENE BAFTA NAGRADE: Poznata imena prošetala crvenim tepihom!
Foto: Rojters

Velika imena u svetu filma

DODELJENE BAFTA NAGRADE: Poznata imena prošetala crvenim tepihom!

Pop kultura -
Nagrada za glavnu žensku ulogu pripala je Kejt Blančet, za film "Plavi jasmin", a nagrade za najboljeg sporednog glumca i glumicu pripale su Barkadu Abdiu za film "Kapetan Filips"
1 / 6 Foto: Rojters

Zagrevanje za dodelu Oskara je počelo u Londonu, gde se održala tradicionalna, 67. dodela Britanskih nagrada za film, u "Royal Opera House" centru u Londonu.

Svečanost je okupila mnoga poznata imena filma, koji su se prošetali crvenim tepihom.

Glavnu nagradu za najbolji film u 2014. godini, odneo je film "12 godina ropstva", a glavni glumac ovog ostvarenja, Čivitel Ejiofor je osvojio i nagradu za najbolju mušku ulogu.

Nagrada za glavnu žensku ulogu pripala je Kejt Blančet, za film "Plavi jasmin", a nagrade za najboljeg sporednog glumca i glumicu pripale su Barkadu Abdiu za film "Kapetan Filips", odnosno Dženifer Lorens za ulogu u filmu "Američka prevara". Film "Gravitacija" je imao najviše nominacija na ovogodišnjoj dodeli, čak 11, od kojih je odneo šest nagrada, uključujući i onu za najboljeg režisera, koja je pripala Alfonsu Kuaronu.

Crvenim tepihom su se prošetali neki od najboljih glumaca današnjice, među kojima su bili Bred Pit, Anđelina Žoli, i druge javne ličnosti kao što su Opra Vinfri, princ Vilijam i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track